Andrea Speijer-Beek

Andrea Speijer-Beek

Andrea Speijer-Beek (1988) is filosoof.

De goede zeden van totalitair secularisme

Actualiteiten 5 september 2016

Sinds deze zomer hanteren een aantal gemeentes in Frankrijk het boerkiniverbod, in de naam van goede zeden en seculariteit. Andrea Speijer-Beek betoogt echter dat dit grenst aan tirannie.

Kok in het kalifaat

Actualiteiten 6 april 2016

Met de veroordeling van de would-be Syriëgangers lijkt de Rotterdamse rechtbank te zeggen: of je nu kok wilt worden of wilt strijden, alleen al het feit dat je daarheen wilt is strafbaar. Waarom is de guilty-by-association redenering zo verraderlijk?

Vrijheid onder vuur

Actualiteiten 24 november 2015

Na Charlie Hebdo schreven Thomas Hogeling en Andrea Speijer-Beek over de inperking van onze vrijheden na een terroristische aanslag.

Omdat de geschiedenis zich na de aanslagen in Parijs herhaalt, herplaatst deFusie dit stuk vandaag.

Red de verzorgingsstaat! Neem een vluchteling in huis

Actualiteiten, Politiek 23 oktober 2015

Solidariteit wordt centraal geregeld door de overheid. Maar iedereen is het erover eens dat de overheid niet in staat is alle sociale problemen op te lossen. Waarom blijft het dan bij mopperen en gaan we niet gewoon zelf dingen ondernemen? Rik Kleinsmit en Andrea Speijer-Beek betogen voor het betekenisvol terugclaimen van de participatiemaatschappij.

Natiestaat discriminatiestaat

4 Actualiteiten 12 oktober 2015

De huidige instroom van vluchtelingen zorgt ervoor dat het in stand houden van de verzorgingsstaat alleen maar gepaard kan gaan met discriminatie.

Rik Peters, Clara Stokhof en Andrea Speijer-Beek betogen dat én verzorgingstaat én gelijkheidsprincipe niet samengaan en beschouwen de mogelijke oplossingen.

Vrijheid onder vuur

Actualiteiten, Internationaal, Politiek, Recht 9 januari 2015

Daags na de aanslag op Charlie Hebdo pleit Marine Le Pen voor terugkeer van de doodstraf, maar meer geweld van staatszijde is geen antwoord op terrorisme, betogen Andrea Speijer-Beek en Thomas Hogeling.

Seculier extremisme

5 Actualiteiten 17 juni 2014

Seculieren beweren de waarheid aan hun kant te hebben, maar gaan vaak de mist in met hun argumentatie. Andrea Speijer-Beek beschouwt de problematische manier waarop religie en wetenschap in het individu zich tot elkaar verhouden.

Obama of Poetin, wat maakt het uit?

1 Politiek, Verenigde Staten 3 juni 2014

Er kan alleen in superlatieven worden gepraat over wat president Obama doet. Terwijl er een totaal andere maatstaf geldt voor Vladimir Poetin. Andrea Speijer-Beek gaat in op de beeldvorming rond Obama en de structurele indoctrinatie.

De vrijwillige samenleving

15 Filosofie, Politiek 7 april 2014

Om onze fundamenteel onvrije samenleving weer vrij te maken heeft een stem uitbrengen in het huidige systeem geen enkele zin. Het hele systeem moet dan op de schop, en onze samenleving moet worden gebaseerd op een vrijwillige in plaats van gedwongen bijdrage.

volgende >