Arjan Miedema

Arjan Miedema

Arjan Miedema (1987) studeerde neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en is biologiedocent in Amsterdam. Als afsluitend M.Sc. project deed hij onderzoek in Tübingen (Duitsland) naar leren en geheugen en de speciale functie van slaap.

Ongelijkheid, een wereld van verschil

De Letter 4 juni 2015

Ongelijkheid is sinds Piketty een populair onderwerp om te bestuderen. Arjan Miedema las meerdere boeken hierover en meent dat er waardevolle lessen uit getrokken kunnen worden.

Boodschappen voor nu of een goede opleiding voor later

1 Actualiteiten, Binnenland, Politiek, Wetenschap 24 oktober 2014

Afschaffing van de basisbeurs maakt de weg vrij om het onderwijs te verbeteren, betoogt Arjan Miedema. Het is zaak om het geld in het hoger onderwijs nuttig te besteden en dat kan beter zonder een basisbeurs voor iedereen.

Leenstelsel is prima middel, maar voor welk doel?

1 Economie, Wetenschap 16 juni 2014

De studentenvakbond die zich sinds de introductie van het begrip ‘leenstelsel’ met hand en tand tegen dit idee heeft verzet zal de loopgraven nu moeten verlaten. Is het nu treuren geblazen? Of meedenken en de realiteit onder ogen zien?

Via beter onderwijs naar een betere democratie

2 Wetenschap 12 mei 2014

Met enige jaloezie kijken we naar de waanzinnige onderwijsresultaten in Zuid-Korea, maar moeten wij, zoals onze minister stelt, op dit gebied wel willen concurreren met dit soort landen? Docent Arjan Miedema vindt dat niet, de extreme toetscultuur leidt volgen hem niet de leerlingen op die we later in onze democratie nodig hebben.

Participeren: werkwoord of scheldwoord?

Actualiteiten, Politiek 27 september 2013

Is de kritiek op de participatiesamenleving wel helemaal terecht? Arjan Miedema over de voordelen van actief burgerschap.

Prijzenvechten in de lucht, tegen welke prijs?

Politiek 3 september 2013

De budget vliegmaatschappij Ryanair staat bekend als symbool van doorgeslagen kapitalisme. Arjan Miedema stelt dat er ook positieve kanten aan de prijzenvechter zijn.

De principes van Jan Pronk

2 Actualiteiten, Politiek 3 juni 2013

Arjan Miedema over waarom de opzegging van het PvdA-lidmaatschap door voormalig minister Jan Pronk een goedkope actie was.

De klok, de klepel en de echo

1 Actualiteiten, Europa 2 april 2013

Een paasweekend om zonden te overdenken, dat zouden meer mensen moeten doen. Arjan Miedema blikt terug op hoe de huidige staat van de mediamaatschappij de week van Dijsselbloem vormgaf.

Échte wederkerige solidariteit

1 Actualiteiten, Politiek 27 maart 2013

Gelijk oversteken, dat is de enige manier om tot een nieuw sociaal akkoord te komen - let's talk. Zo betogen beleidsmedewerker Maartje Eigeman, biologiedocent in opleiding Arjan Miedema en kandidaatvoorzitter FNV-jong Jaïri Terpstra.

volgende >