Jordy de Meij

Jordy de Meij

Jordy de Meij (1986) studeerde Rechten (Universiteit van Amsterdam; Universität Wien) en Wijsbegeerte (Universiteit van Amsterdam). Momenteel werkt hij als advocaat in Kaboel, Afghanistan.

Met ‘verwestersing’ slaat Raad van State plank mis

Actualiteiten, Recht 21 december 2018

Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State gaat staatssecretaris Harbers onderzoeken of twee Afghaanse vrouwen in Nederland mogen blijven omdat ze te 'verwesterd' zouden zijn om terug te keren. Onzin, schrijven Jordy de Meij en Nathalie Paarlberg vanuit Afghanistan. De enige reden om de vrouwen niet terug te sturen, is omdat Afghanistan nog altijd buitengewoon onveilig is.

Politiek van failliete ideeën

Filosofie, Politiek 30 oktober 2013

Jordy de Meij verklaart politieke ideologieën failliet. Ideologie is alleen nog het etiket waarmee de politicus zichzelf in de schappen legt. Politici moeten met de bruikbare delen van ideologieën zaken doen.

De vrouwen van Samsom

9 Actualiteiten, Politiek 16 oktober 2012

Filosoof en jurist Jordy de Meij over de belofte van Samsom dat de helft van de PvdA'ers in het nieuwe kabinet vrouw zullen zijn. Waarom zegt hij dat? En wie zijn die vrouwen?

Nescio’s Dichtertje, Rotterdam en Puin

1 Literatuur 29 juni 2012

Nescio's Dichtertje: een schitterend verhaal met een zwarte vergissing tot besluit.

De bank aan banden: een overzicht van de Interventiewet

2 Binnenland, Politiek 18 april 2012

De crisis, wat wordt er nu eigenlijk aan gedaan? Jordy de Meij geeft een overzicht van de Interventiewet; een voorbeeld uit een crisis bestrijdend en voorkomend beleid.

Clara Zetkin in de moskee

3 Actualiteiten, Feminisme 7 maart 2012

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Levert dat nog iets op voor 'de vrouw'? Op deFusie en in Folia Magazine betoogt Jordy de Meij van wel.

"Make Me Scream Your Screams"

1 Kunst, Literatuur 23 november 2011

Jordy de Meij doet een poging de viscerale impact van een album van de Britse band Muse in woorden te vatten.

Beste Frits,

1 Brief aan de hoofdpersoon, Literatuur 31 oktober 2011

Frits van Egters moet het ontgelden in het derde deel in de serie 'Brief aan de Hoofdpersoon'. Jurist Jordy de Meij zet dit onmisbare figuur op zijn plek.

Oosters zwaard of westers breekijzer?

Actualiteiten, Filosofie, Politiek, Recht 21 oktober 2011

Jordy de Meij bespreekt de definitie van terrorisme en neemt ons strafrecht onder de loep: is deze wel geschikt om terrorisme te voorkomen?

volgende >