Sicco de Knecht

Sicco de Knecht

Sicco de Knecht (1987) is hoofdredacteur van ScienceGuide en deed een promotie in de neurowetenschappen (Universiteit van Amsterdam). Naast hoger onderwijs en wetenschap is hij geïnteresseerd in maatschappelijke thema's, en podcasts natuurlijk.

Daar ga ik niet over

Actualiteiten 16 december 2016

Een veelgehoord antwoord op de zoveelste klacht van een reiziger: 'Daar ga ik niet over'. Sicco de Knecht vraagt zich af of de NS medewerkers er inderdaad niet over gaan. Hij identificeert een fundamenteler probleem bij het spoorwegbedrijf.

Vertrouwen vervangt controle in het hoger onderwijs

Actualiteiten 12 februari 2016

Het vertrouwen van docenten in het hoger onderwijs is vervangen door controle op afstand. Kwaliteit is gereduceerd tot een cijfer of een slagingspercentage. We kunnen het verloren vertrouwen echter terugbrengen: middels een peer reviewed onderwijssysteem.

Veni, vidi, foetsie

Wetenschap 19 juni 2015

De Nederlandse promovendus is een gewild product, maar hoe lang nog? Scheidend redacteur Sicco de Knecht waarschuwt voor een rap dalend niveau in de training van promovendi.

Hoe heeft het zover kunnen komen aan de UvA?

1 Actualiteiten 17 april 2015

De onvrede over de gang van zaken bij de Universiteit van Amsterdam heeft steeds meer momentum gekregen. Er verschenen op deFusie eerder meerdere artikelen over de achtergrond van de protesten verschenen. Hoe heeft deze beweging zich opgebouwd?

Hoe lang blijft de podcast nog onschuldig?

Economie, Media 2 februari 2015

De podcast beleeft op dit moment zijn hoogtijdagen en lost de beloftes in die de televisie niet kon inlossen. Maar hoe lang weten de podcastmakers hun onafhankelijkheid te behouden, nu het grote geld ook voor hen lonkt?

Sherlock, Sherlock en Sherlock

2 De Letter 11 december 2014

Sicco de Knecht reageert op de bespreking van de BBC-serie 'Sherlock' door Ko van 't Hek, en laat zien hoe de subtiliteiten van de serie een aanvulling zijn op de verhalen van Doyle.

Loten of decentraal, het is lood om oud ijzer

2 Actualiteiten 9 september 2014

Is decentrale selectie een succesvolle methode om een student bij de juiste opleiding te krijgen? Het beleid wordt aangepast en Sicco de Knecht vraagt zich af of dat een goed idee is.

Als je begrijpt wat ik bedoel...

Wetenschap 22 januari 2014

In het laatste deel van dit tweeluik over de oorsprong van humor neemt neurowetenschapper Sicco de Knecht de empathie onder de loep.

Een schaterend ongeluk

2 Wetenschap 15 januari 2014

In het eerste deel van dit tweeluik over de oorsprong van humor gaat Sicco de Knecht op zoek naar de wortels van de lach.

volgende >