Home is where you park it

Angeniet_Berkers_1

Angeniet_Berkers_2

Angeniet_Berkers_3

Angeniet_Berkers_4

'Home is where you park it' gaat over mensen die ervoor kiezen om te leven in vrachtwagens, bussen of woonwagens, meestal op een gekraakt terrein. Het is fascinerend om te zien hoe deze mensen hun vrijheid 'bemachtigen' want het is lang niet altijd makkelijk om op deze manier te leven. Er is weinig ruimte, er is niet altijd stromend water, een wc (composttoilet) is meestal een eindje verderop, je moet hout hakken en een kachel opstoken voordat je het een beetje warm hebt, etc. Het dagelijks leven heeft een heel ander tempo dan dat van ons haastige stadsmensen.

Maar het hoeft niet allemaal zo back to basic. Laika, die vanaf haar 18e in een bus woont, heeft in haar bus een kleine boiler, een douche en zelfs een wasmachine. Koelkast en fornuis met oven zijn ook aanwezig. Nathalie zegde haar huis en later haar baan op om een nieuw leven in haar vrachtwagen te beginnen. Om deze droom te verwezenlijken moest ze maanden lang alle tijd die ze had besteden aan het ombouwen van haar vrachtwagen tot haar nieuwe huis. Het gevoel van vrijheid kwam met het stapje voor stapje kunnen loslaten van de zekerheden die ze voorheen had.

En dat is waar het eigenlijk om draait, de juiste state of mind zorgt ervoor dat je je niet meer zoveel aantrekt van wat zou moeten of wat hoort, dat geeft alleen maar stress. Ook heeft het geen zin om je druk te maken over een op handen zijnde ontruiming van het terrein waar je woont, die dreiging is eigenlijk continu wel aanwezig. Dat is het risico van het vak. Het gaat om keuzes maken voor die voor jou relevant zijn. Je bezittingen reduceren tot datgeen dat echt nodig is en alle overbodige ballast overboord gooien.

FB LOGO

deFusie maakte in samenwerking met de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag een selectie van 4 fotografen van de expositie Endless Possibilities. Een thema waarvan 39 opkomende fotografen (van de KABK en de Ecole Cantonale d’Art de Lausanne, Zwitserland) 3 maanden lang de reikwijdte en buigzaamheid hebben onderzocht. Zij het een enkeltje naar Mars, een wereld van data en simulatie of een geautomatiseerde omgeving waarin we onze dromen kunnen najagen.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven