Big data

thomasboeren_defusie1

thomasboeren_defusie2

thomasboeren_defusie3

Het afgelopen jaar stond in het teken van Big Data: de enorme hoeveelheid informatie die we dagelijks genereren en de mogelijkheid om deze data massaal op te slaan en te gebruiken. Wereldwijd laaide de privacy-discussie op nadat bleek dat persoonlijke informatie grootschalig wordt verzameld, opgeslagen en gebruikt voor tal van doeleinden.

Met het digitaliseren van onze omgeving wordt alles wat we doen en laten informatie. We digitaliseren onze gedachtes en interesses online, registreren onze locatie en gewoontes met onze smartphone en worden opgenomen door een leger van surveillance-cameras in zowel de publieke als private ruimte. De mogelijkheden van al deze informatie lijken in dit technologische tijdperk eindeloos en kunnen onze levensstandaard op tal van manieren verbeteren. Maar in de verkeerde handen of wanneer gebruikt voor dubieuze doeleinden wordt men opeens ontzettend kwetsbaar. Niets blijft meer onbelicht en alles wordt voorspelbaar. En zij die niets te verbergen hebben, hebben ook echt niets meer te verbergen.

Schermafbeelding 2014-01-09 om 09.14.42

deFusie maakte in samenwerking met de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag een selectie van 4 fotografen van de expositie Transition. 4 maanden lang hebben 40 opkomende fotografen zich gebogen over het thema ‘Transitie’ en wat het betekent in de maatschappij van vandaag. Zij het identiteit of religie, technologie of natuur – deze fotografen duiken in hun onderwerp om hun verhaal te definiëren, vorm te geven en te presenteren.

De expositie vindt plaats van 17-25 januari 2014 in het voormalig ministerie van Economische Zaken (Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag)

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven