Chaos

DeFusie op DRIFT!

Zaterdag 25 april zal Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond geheel in het teken van filosofie staan. Sinds 2006 zet een groep filosofiestudenten van de Universiteit van Amsterdam zich jaarlijks in om Wijsgerig Festival DRIFT te organiseren. Dit jaar is het thema 'de chaos tegemoet', en ook DeFusie is er bij! 

'De beste vrijheid die we ooit gehad hebben'

Wij worden al eeuwen ‘gedwongen om vrij te zijn’. Ongevraagd dragen we onze vrijheid over aan de staat. Maar om wille waarvan? En waarom? Volgens Andrea Speijer-Beek zit de legitimering van een rechtvaardige soevereine staat nog altijd ingeklemd tussen Christelijke waanideeën en achterlijke pre-wetenschappelijke noties van mechanica. Zij vraagt: Waar blijft de Newton van de politieke filosofie?

Maar de staat neemt niet alleen vrijheid, ze geeft het ook. Aan vrije markten wel te verstaan. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat is de betekenis van deze vrijheid? Filosoof en onderzoeksjournalist Thomas Muntz onderzoekt tegenstelling tussen de ideeën en de werkelijkheid van ‘liberalisering’. Een vlammend betoog tegen onze bestuurders, de sceptici.

 

Tickets en tijden vind je op www.festivaldrift.nl 

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven