Sollicitatie: deFusie zoekt een hoofdredacteur

 

 

deFusie is op zoek naar een hoofdredacteur. Wil jij leiding geven aan een bruisende redactie en aan het hoofd staan van een platform voor jonge denkers? 

We zoeken iemand die:

  • Studeert
  • Sturing wil geven aan een jong team
  • Een neus heeft voor welk verhaal verteld moet worden
  • Zinnige gedachten heeft over wat een online opinietijdschrift moet bieden
  • Verder wil bouwen aan een snelgroeiende organisatie
  • Het gezicht wil zijn van een platform voor jonge denkers
  • NB: het gaat om een vrijwillige functie

 

De redactie van deFusie bestaat uit een team van jonge redacteurs. Samen werken we aan het tot stand brengen van een ruimte waar opinie, kunst, kennis en interpretatie uit verschillende gebieden samensmelten. deFusie kent geen politieke voorkeur. Ze kenmerkt zich door haar jeugdige signatuur en bovenal door kennis van zaken. In de zeven jaar dat de website bestaat hebben al honderden verschillende jonge schrijvers en kunstenaars vanuit hun expertise een bijdrage aan deFusie geleverd.

Als hoofdredacteur ben je dagelijks bezig met de content van de website en het functioneren van het team. Je hakt de knoop door als er lastige keuzes zijn en bent het gezicht naar buiten van een groep jonge honden. De hoofdredacteur kijkt voorbij de waan van de dag en vindt zinnige duiding voor wat er om ons heen gebeurt. Je gaat ervan uit dat elk onderwerp interessant kan zijn, stelt alles in het werk om nieuwe auteurs aan te trekken en denkt voorbij de grenzen van disciplines.

Tijdens de wekelijkse redactievergadering bespreek je met het team de weekplanning en ook gedurende de week ben je beschikbaar en alert bij de begeleiding van het redactieproces. Leidinggevende en/of journalistieke ervaring is hierbij een pré.

Je werkt nauw samen met de onderdelen van de stichting, waaronder de filosofische talkshow de Idee en je zoekt waar mogelijk samenwerking en interactie met externe partijen om meer aandacht en mogelijkheden te creëren voor deFusie.

Geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk 10 december een CV en een korte motivatie (één A4) naar bestuur@defusie.net. Voor vragen kun je via hetzelfde emailadres contact opnemen met de sollicitatiecommissie.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven