Een melancholische vuilniszak

Het Beeld is een zoeklicht gericht op opkomende kunstenaars. Beeldmakers van de toekomst krijgen een podium en vertellen over hun motieven. Deze week beeldend kunstenaar Liza Wolters.

when-you-are-in-a-garden-that-feels-like-yours-2014-liza-wolters
‘When You Are In A Garden That Feels Like Yours’ (2014)
foto geprojecteerd op gevonden matras

De eigenwijze stropdas van een fietsende zakenman die nonchalant over zijn schouders heen en weer wappert. De dynamiek tussen lukraak weggezette boodschappentrolleys bij de entree van de supermarkt. Een melancholische vuilniszak, hangend tegen een stenen muur.

stay-golden-2013-liza-wolters-klein
‘STAY GOLDEN’ (2013)
compositie met verschillende materialen, fotoprint, 80 x 116 cm

Het zijn de alledaagse voorstellingen (en andere ogenschijnlijke toevalligheden) die me opvallen, fascineren en hebberig maken. De wereld zie ik als een choreografie die geen einde kent.

one-out-of-ten-ten-out-of-one-wood-paint-photosheets-2014-klein
‘‘
One Out Of Ten, Ten Out Of One’ (2014)
wit geverfde balken, foto geprint op transparante sheet

In zekere zin ben ik een omgekeerde expressiebitioniste. Alles wat ik tegenkom en me raakt, wil ik vangen, bewaren en tegelijkertijd delen. Delen is misschien wel de belangrijkste reden waarom ik beeld maak: even stil staan bij wat er zich voor je neus afspeelt en daar opnieuw mee in gesprek gaan.

your-reactions-are-normal-2015-liza-wolters-klein
‘Your reactions are normal.’ (2015)
collage, verschillende foto’s in diverse maten van fragmenten in mijn huis, gevouwen en gecombineerd, 214 x 86 cm

Mijn beelden isoleren meestal iets wat vanzelfsprekend lijkt, maar waar je geen erg in hebt dat het zich afspeelt. Fotografie speelt hier op een directe manier een belangrijke rol in, in relatie tot video, taal en als installatie.Deze relatie begint nieuwe vormen te verkennen, waarin ik graag, onder andere door performance, samenwerking met anderen aan wil gaan.

platvormplatform2klein

Wolterseerste kunstenaarsboek genaamd All of these images are the outcome of certain observations is vanaf november te koop bij verschillende boekenwinkels, musea en galeries. Informatie over het boek is te vinden op haar website, die binnenkort helemaal vernieuwd wordt met recent werk en lopende projecten. Een van deze projecten is een performance die op 3 december te zien en ervaren zal zijn in EXTRAPOOL (Nijmegen).

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven