Hell's Angels

                                                    Drieluik Hells Angels portretten 3.9.11

 

Elke dag fietste ik langs het clubhuis van de Hells Angels aan de H.J.E. Wenckebachweg en iedere keer richtte ik mijn blik kort richting het terrein, wat was daar gaande? Op een zonnige zaterdag in september kreeg ik dan eindelijk een kans om een kijkje te nemen. De Hells Angels hielden namelijk een open dag. Terwijl ik foto’s van het terrein en clubhuis aan het maken was, werd ik aangesproken door een Hells Angel, hij wilde zelf graag op de foto met zijn bikervrienden! Ik wisselde snel van lens en liet die kans niet voorbij gaan. Ik stelde voor dat ik naast een gezamenlijke foto ook individuele portretten van ze te maken. Zo was ik van het ene op het andere moment portretfoto’s van Hells Angels aan het maken voor mijn serie. Na wisselende reacties te hebben gehad richtte ik me op Daniel Uneputty, de toenmalige president van Hells Angels Amsterdam. Ik vond hem in zijn eentje achterin een loods en wist hem naar buiten te lokken voor een portretfoto. In de reflectie van zijn zonnebril zag ik mijn blanke benen reflecteren, waar zouden zijn ogen op gericht zijn?

Ondanks de welkome maar toch ietwat ongemakkelijke sfeer bleef ik gefascineerd door de Hells Angels. Eind 2011 zou er aan de sloop van het clubhuis van de Hells Angels worden begonnen, maar voordat het zover was wilde ik het clubhuis nog als één geheel zien. Het grootste deel van het terrein was al ontruimd, meerdere woonwagens en campers waren verwijderd, maar het clubhuis stond er nog even. Van het vertrek en de sloop heb ik een korte documentaire gemaakt. Deze is hier te zien: https://vimeo.com/siesja/hellsangels/

Gerelateerde artikelen
Reacties
2 Reacties
  • Beste Siesja,

    beter 2 andere foto's plaatsen als laatste, omdat dit geen angels zijn

  • oeps verre van angels. De onderste 2 zijn van BACA international.  De officiële stichting is verder gegaan als united Bikers against abuse, maar daar zitten deze 2 mensen niet bij. Baca international is ook verder gegaan en daar zit de laatste persoon bij. UBAA en BACA zijn geen MC en zullen dit ook nooit worden. het zijn stichtingen die opkomen voor misbruikte en mishandelde kinderen. Doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven