Nexus essaywedstrijd: Brief aan mijn leermeester

Essaywedstrijd deFusie & Nexus Connect

‘Cicero, jij hebt – neem me niet kwalijk dat ik me zo uitdruk – als mens geleefd, als redenaar gesproken en als filosoof geschreven. Je intellect vervult mij met bewondering en je taalgebruik doet me versteld staan.’ Dit schreef Petrarca in 1345 in een brief aan zijn voorbeeld en leermeester Cicero – al dertien eeuwen dood, maar springlevend in de geest van Petrarca. Ook aan Seneca, Livius, Horatius, Vergilius en Homerus wijdde Petrarca brieven, alsof het levende vrienden waren met wie hij converseerde over de grote vragen des levens.

Laat je inspireren door Petrarca’s voorbeeld en schrijf een brief aan jouw grote voorbeeld of leermeester. Waarom is hij of zij belangrijk voor jouw leven? Wat heb je van hem of haar geleerd? Wat bewonder je in zijn of haar werk of leven, en wat keur je af?

De opdracht
Stuur je brief van maximaal 1.000 woorden vóór 15 oktober naar heij@nexus-instituut.nl en maak kans op een publicatie in Nexus en bij deFusie, en vrijkaarten voor de Nexus-conferentie 2018. Je brief wordt beoordeeld door redacteurs van Nexus en deFusie.

 

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven