Patrick Tessets en Jeroen van Loon op tentoonstelling Icarus Award

ECP en deFusie organiseren op het Jaarcongres ECP voor de tweede maal de technologie-kunstexpositie ‘De informatiesamenleving: de droom of de val van Icarus’. Dit jaar in het hart van de Fokker Terminal in Den haag. Naast het werk van de winnaar van de Icarus Award worden een aantal werken van gevestigde kunstenaars getoond. Dit jaar zijn dat onder andere Patrick Tessets en Jeroen van Loon.

Jeroen van Loon presenteert zijn installatie Kill Your Darlings, een werk dat het verborgen venijn van een door internet verbonden wereld zichtbaar maakt.

Patrick Tessets exposeert zijn tekenende robotarmen. Tessets werk regelmatig met robots die hij menselijke handelingen laat nabootsen. Waarom ervaren we een ‘creatieve’ handeling anders waneer hij door een machine, en niet door een mens, wordt uitgevoerd?

Icarus Award
In samenwerking met ECP organiseert deFusie voor het tweede jaar op rij de Icarus Award, een kunstprijs voor kunstwerken op het snijvlak van kunst en technologie. Het winnende kunstwerk wordt gepresenteerd op het ECP Jaarcongres in de Fokker Terminal, in een expositie met de werken van Tessets en Van Loon. Daarnaast krijgt de winnaar een geldbedrag van €1000. Inzenden kan tot 1 november.

Meedoen?
Stuur dan voor 1 november 2016 een film of digitale afbeelding van je werk – met toelichting – naar liisa.janssens@ecp.nl o.v.v Kunstprijsvraag 2016.

Meer informatie over de exposerende kunstenaars vind je op de website van ECP.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven