Sollicitatie: de Idee zoekt een nieuwe presentator!

 

De Idee is een live filosofische talkshow die elke twee maanden plaatsvindt in de Stadsschouwburg van Amsterdam, geproduceerd en gepresenteerd op vrijwillige basis door een team van zes jonge en enthousiaste studenten en werkenden. De Idee streeft er naar om jonge denkers in de spotlight te zetten. We houden korte vraaggesprekken, geven het podium aan een columnist of cabaretier en sluiten de avond af met een interview met een gevestigde denker. Te gast waren onder meer: Bas Heijne, Femke Halsema, Dirk de Wachter, Arjen Lubach en Rene Gude.

Wat ga je doen? 

De interviews tijdens De Idee houd je als duo. Het is belangrijk dat je goed kan samenwerken. In de aanloop naar de talkshow werk je samen met een team van zes personen, waarbij jouw rol voornamelijk bestaat uit het zoeken naar geschikte sprekers, het voorbereiden en houden van voorgesprekken en het opstellen van een los script. Het gaat om een inhoudelijk veeleisende functie, dus het is belangrijk dat je in staat bent om een filosofisch gesprek te voeren, definities helder op tafel te krijgen en een rode draad uit de verhalen te destilleren. Daarbij is de Idee een talkshow en geen college: de interviews moeten wél luchtig en toegankelijk zijn voor het publiek.

We zijn op zoek naar iemand die:

  • Enthousiast is over De Idee en graag elke twee maanden in groepsverband een zinderende show wil neerzetten
  • Inhoudelijk sterk is en beschikt over een goede dosis algemene kennis
  • Affiniteit / ervaring heeft met het spreken en presenteren voor publiek
  • Affiniteit / ervaring heeft met het houden van interviews
  • Affiniteit / ervaring heeft met redactioneel werk en onderzoek
  • Genoeg tijd heeft in zijn agenda voor de vergaderingen met het team, het doen van redactioneel onderzoek en het houden van de interviews
  • Connecties in de culturele/wetenschappelijke/creatieve wereld zijn een pre

 

Lijkt dit op jouw nieuwe uitdaging? Stuur je CV & korte motivatie (max 250 woorden) tot woensdag 26 september op naar teamdeidee@gmail.com. Op zaterdag 6 oktober vinden de audities plaats.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven