Shiv's fotografia

We zoeken een redactie!

Online platform deFusie ontbeert een redactie!

Wie zoeken we?

-Studenten/academici met journalistieke ambities;

-Te jong/onervaren voor De Groene Amsterdammer en The New Yorker, te ambitieus voor een clubblaadje;

-Tolerant voor andere perspectieven, genadeloos voor slechte argumenten;

-Filosofische en politieke discussies, graag. Het wegen van elke letter van een tekst, nog liever;

-Belangrijk: je wil anderen helpen hun verhaal beter te vertellen.

Sinds 2020 is deze online beer in winterslaap, maar wij willen de beer wakker schudden en zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe redactie!

Onze voorkeur gaat uit naar redacteuren met een interesse in non-fictie, maar we zijn vooral geïnteresseerd in vrolijke en enthousiaste jonge denkers met frisse ideeën. Wij zijn op zoek naar een geheel nieuw team en daarmee dus ook naar verschillende expertises en interesses. Wil jij je ontwikkelen als redacteur, ben je toe aan hoofdredacteurschap of wil jij je juist verder bekwamen in webdesign, promotie, acquisitie of broodjes smeren? Dan is dit je kans.

Tot 2020 is deFusie (opgericht in 2011) - gerund door vrijwilligers - een succesvol webplatform geweest waar vele auteurs hun stem hebben gevonden. Onze auteurs zijn gedreven jonge academici die een onderwerp aansnijden vanuit hun eigen expertise. De redactie van deFusie helpt hen te schrijven voor een breed publiek en zorgt hiermee voor een verrijking van het “het publieke debat” met kennis van zaken en nieuwe gedachten. Vele auteurs en redactieleden zijn uitgewaaierd en werken nu bijvoorbeeld als opiniemaker bij De Balie of journalist bij de Volkskrant, NRC en de Groene Amsterdammer.

Door de jaren heen is deFusie te kakken gezet door Propria Cures en GeenStijl, maar haar stukken zijn ook verschenen in verschillende nationale kranten. Hiernaast is deFusie ook in de breedte gegroeid met een kunstrubriek, een boekenkatern, een fictiehoekje en de spin-off talkshow deIdee in de Stadsschouwburg Amsterdam. De toekomst ligt nu open, voeg jij het nieuwe hoofdstuk toe aan de geschiedenis van deFusie?

Mocht je je afvragen hoeveel tijd je er aan kwijt zou zijn: de redactie mag zelf bepalen welke activiteiten en plannen ze wil maken, welke frequentie van publicatie wordt geambieerd en welke tijdsverdeling tussen de redacteurs daar bij hoort. Eerdere redacteuren waren er tussen de 4 en 15 uur per week mee bezig. Kortom: het is maar hoe je het inricht en welke rol je pakt. 

Enthousiast geworden?

Mail dan voor 1 maart een CV en motivatie naar redactie@defusie.net! Heb je nog vragen bel (of wat je ook met een telefoon doet) met Laurens: 06 51340783.

Gerelateerde artikelen
Reacties
1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven