Flickr / evsmvf

2012: De beste 5!

Geachte lezer,
Het jaar 2012 nadert zijn einde en traditiegetrouw presenteert iedereen een jaaroverzicht. Zo ook deFusie. Hieronder vindt u de vijf beste stukken van 2012 volgens ons. Veel leesplezier, en tot in het nieuwe jaar!

1. DE BESTE KANDIDAAT BESTAAT NIET
Timon de Groot over de zin van een vrouwenquotum. De Groot toont ons de noodzaak van filosofen in het publieke debat. Met een scherpe blik en een helder betoog blaast hij in een klap nieuw leven en hernieuwde zin in een decennia oude discussie. Voor dit soort artikelen neemt de redactie haar hoed af.

2. WAT DEDEN KRANTEN VOORDAT ZE FACTS CHECKTEN?
Hoofdredacteur Thomas Muntz over de diep bedroevende en hilarische staat van de Nederlandse journalistiek.

3. KUSSEN DIE NOOIT VERVELEN
Een lyrisch stuk proza over poëzie van Thomas Hart. Waarom wij de alom vergeten dichter Janus Secundus weer moeten lezen en liefhebben.

4. WIJ ZIJN ONS BREIN? WIJ ZIJN ONZE TAAL!
Dick Swaab had het antwoord en heel Nederland was overtuigd. We zijn ons brein! Helaas, betoogt Linde van Schuppen, het berust allemaal op een verwarring in onze taal.

5. INKOMENSAFHANKELIJKE HYPE
In dit artikel over de niverleringsambities van de PvdA en het succesvolle palingoproer van de VVD legt Ko van 't Hek de vinger op de zere plek: solidariteit is het medevoelen en het mededragen van pijn. Zijn we in een samenleving waarin niemand pijn wil voelen - laat staan andermans pijn - nog in staat om solidair te zijn?

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven