Waarom ik doe wat ik doe


Waarom_Doe_Ik_Wat_Ik_Doe_63 copy

Waarom_Doe_Ik_Wat_Ik_Doe_60 copy

Waarom_Doe_Ik_Wat_Ik_Doe_57

Waarom_Doe_Ik_Wat_Ik_Doe_45

Waarom_Doe_Ik_Wat_Ik_Doe_31

Waarom_Doe_Ik_Wat_Ik_Doe_27

 

De meeste van deze beelden zijn geschoten bij mij thuis. In een soort opwelling. Neem bijvoorbeeld de foto waarop ik met een hoedje sta en een witte bol voor mijn hoofd, deze schoot ik nadat ik een aantal keren naar het werk "The Son of Man" van René Magritte had gekeken. Ik maakte de foto met een zelfgemaakte pinhole camera. Deze ontwikkelde ik meteen en tijdens het printen, analoog, legde ik een batterij op de plaats van mijn hoofd.

Ik ben verzamelaar van camera's dus heb overal waar ik ben wel een camera liggen zodat ik meteen een foto kan maken. Men zou mij ook als beeldenverzamelaar kunnen zien. Als ik een idee voor een foto heb wil ik deze ook gelijk in mijn verzameling. Hierin komen en gaan beelden. Het is een levend gegeven geworden. Het komt niet voort uit mijn bewuste keuzes, eerder uit impulsen, dat ik op specifieke momenten een beeld aan deze verzameling wil toevoegen.

 

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven