Alex Philippa

Alex Philippa

Alex Philippa (1994) studeert klassieke talen en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.

Terug naar start

Kunst 27 november 2018

In het Getting over it with Bennett Foddy lijkt falen belangrijker dan slagen. Alex Philippa vraagt zich af: "waarom zou je een spel spelen dat je telkens dezelfde taak opnieuw laat doen? Is dit videospel meer dan een videospel, is het kunst?"

IJsberen in de liefde

3 Actualiteiten, Filosofie 5 februari 2018

Het bestaan van het alfamannetje berust grotendeels op een misverstand. Desondanks wordt dit archetype uit het dierenrijk gretig overgenomen in films en boeken, en heeft zo ook zijn weerslag op ons seksuele gedrag. Alex Philippa pleit voor een ander dier in de voorbeeldrol: de ijsbeer.

Het mooiste einde van de wereld

Actualiteiten 30 januari 2018

Alex Philippa kijkt de ruimte in en ziet een mogelijk einde van de wereld. De Gamma Ray Burst veegt onze planeet in een keer schoon van al het leven. Maar dit is geen reden tot neerslachtigheid.

Ruik het doucheputje

1 Filosofie 5 december 2017

Schoon staat tegenwoordig gelijk aan geurloos, stankvrij. Maar lichamen nemen in, scheiden uit, stinken. We zouden wat vaker aan de prut in ons doucheputje moeten ruiken.

Beklim Mount Olympus

1 Actualiteiten, Kunst 8 juni 2017

Is het schockerende en uitputtende stuk Mount Olympus van Jan Fabre eigenlijk wel kunstwaardig? Alex Philippa zegt volmondig ja en geeft zijn visie op kunst.

Zwelgen in fantasmalgie

Actualiteiten 20 januari 2017

Wat verbindt de nieuwe Star Wars aan Trump? De misplaatste nostalgie die het drijft, betoogt Alex Philippa. Ons zwelgen in fantasmalgie is zelfs gevaarlijk.

Hondenbandjes en penisbellen

Actualiteiten, Geschiedenis 7 december 2016

Naakte lichamen nemen in onze samenleving een rare plek in. Aan de hand van onze Griekse en Romeinse voorvaderen gaat Alex Philippa na wat er allemaal wel en niet door de beugel kan, en vooral: waarom dat onzin is.

Leren masturberen

3 Actualiteiten 21 november 2016

Seks heb je niet altijd samen, maar over masturberen hebben we het liever niet. Ons ‘stiekeme genot’ krijgt te weinig aandacht, meent Alex Philippa, zeker in deze tijden van internetporno.

Douchen in de informatiestroom

Actualiteiten 27 oktober 2016

Boeren, burgers en bedrijven zijn verwikkeld in een strijd om het schaarse zoete water. De overheid vraagt ons korter te douchen. Zo komen we er niet, zegt Alex Philippa, die ons oproept juist eens lekker de tijd te nemen in de natte cel.

volgende >