Arnout le Clercq

Arnout le Clercq

Arnout le Clercq (1991) studeerde geschiedenis in Leiden, Salamanca en Berlijn. Hij is redacteur bij deFusie, in het bijzonder voor de literatuurrubriek de Letter. Zijn interesses gaan uit naar literatuur, het Iberisch schiereiland en Centraal-Europa.

Reis door mijn boekenkast

Actualiteiten, Literatuur 5 maart 2018

In het eerste essay van onze themaweek 'ontdekking' blijft de auteur dicht bij huis: zijn eigen boekenkast om precies te zijn. Arnout le Clercq houdt een pleidooi voor een antibibliotheek, oftewel de som van je ongelezen boeken. Daarbij voert hij je langs zijn eigen boekenplanken en literaire herinneringen.

Vergeten meesters van het korte verhaal

De Letter, Literatuur 21 februari 2018

Naar aanleiding van de Week van het Korte Verhaal licht Arnout le Clercq een aantal meesters op de korte afstand uit, die volgens hem onterecht vergeten zijn. Kundera, Dovlatov en Kiš passeren de revue.

Kan Spanje aan zijn eigen verleden ontsnappen?

Actualiteiten, Europa, Geschiedenis, Politiek 29 september 2017

Zondag 1 oktober houdt Catalonië een referendum over de onafhankelijkheid van de regio, hoewel de Spaanse regering dat verboden heeft. De gemoederen lopen hoog op. Historicus Arnout le Clercq legt uit hoe een deel van het probleem wordt veroorzaakt door de omgang met het gedeelde verleden in Spanje en Catalonië.

Een balling in eigen land

De Letter 17 november 2016

Je hoeft niet verbannen te zijn om Exilliteratur te schrijven. Arnout le Clercq leest de nooit verhuisde Tsjechische Bohumil Hrabal als banneling in eigen land.