Clara Stokhof

Clara Stokhof

Clara Stokhof (1987) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds oktober 2015 is ze parttime docent filosofie op het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Op 2 december 2014 is haar debuutroman ‘Het verloren jaar’ bij uitgeverij Querido verschenen.

Natiestaat discriminatiestaat

4 Actualiteiten 12 oktober 2015

De huidige instroom van vluchtelingen zorgt ervoor dat het in stand houden van de verzorgingsstaat alleen maar gepaard kan gaan met discriminatie.

Rik Peters, Clara Stokhof en Andrea Speijer-Beek betogen dat én verzorgingstaat én gelijkheidsprincipe niet samengaan en beschouwen de mogelijke oplossingen.

Opleiding tot leraar leidt tot meetbare waanzin

8 Actualiteiten, Wetenschap 8 april 2015

De Interfacultaire Leraren Opleiding van de UvA belooft een inspirerende omgeving waarin studenten uit alle hoeken van de academie samenkomen om zich te bekwamen in didactiek en pedagogiek. In werkelijkheid is de opleiding een lerarenfabriek, waarin meetbaarheid en kwantiteit boven alles gaan, betoogt Clara Stokhof.

Voorpublicatie: Het verloren jaar

De Letter 27 november 2014

Het verloren jaar, de debuutroman van deFusie-auteur Clara Stokhof, verschijnt volgende week bij Querido. Vanaf 2 december in de betere boekhandel te vinden, maar vandaag al op deFusie in een exclusieve voorpublicatie.

Uittocht

Literatuur 9 december 2013

Caféganger Linus komt iets groots op het spoor.

Sinterklaas en het geheim van de nieuwe knecht

3 Actualiteiten 3 december 2013

Rik Peters en Clara Stokhof bieden een oplossing in de Zwarte Piet kwestie. Twee dagen voor Sinterklaas dient er zich een uitstekend alternatief aan.

Liberale dilemma’s

3 Actualiteiten, Politiek 3 juli 2013

Filosoof Clara Stokhof pleit naar aanleiding van het PRISM-schandaal voor een open debat tussen overheid en burgers. De manier waarop er met terroristische dreiging moet worden omgegaan zonder daarbij burgervrijheden onevenredig te schaden moet in die discussie centraal staan.

Leven we in een totalitaire democratie?

6 Actualiteiten, Politiek 27 mei 2013

Filosoof Clara Stokhof over het verschil tussen procedurele en substantieve democratie en hoe die begrippen in verhouding staan tot totalitarisme.