Damir Lataster

Damir Lataster

Damir Lataster heeft filosofie en geschiedenis van de internationale betrekkingen gestudeerd aan de UvA. Als hobby en om 's nachts makkelijker in slaap te komen analyseert hij de Amerikaanse politiek, wat zo nu en dan resulteert in een aardig stukje op deFusie.

Complot-gate

Actualiteiten, Politiek 25 juni 2013

Amerikanist en politiek filosoof Damir Lataster werpt nog eens een blik op de aanval in Benghazi. Is hier sprake van een samenzweringstheorie of een samenzwering? En hoe zit het nou precies met de Amerikaanse bereidheid om maar ieder bizar verhaal te geloven?

Politiek zonder verantwoordelijkheid

Politiek, Verenigde Staten 12 maart 2013

Politiek filosoof en Amerikanist Damir Lataster analyseert de Amerikaanse sequester. Ooit bedacht als worst-casescenario en stok achter de deur, blijkt het nu het ideale recept voor een eindeloze politiek zonder verantwoordelijkheid.

Dode terroristen voor levende vakbonden

1 Actualiteiten 6 maart 2013

Damir Lataster toont dat Obama's agressieve buitenlands beleid en progressieve binnenlands beleid niet met elkaar in tegenspraak zijn, maar dat ze zelfs logisch samenhangen en een lange traditie hebben binnen de Democratische partij.

Semi-automatische vrijheid

1 Actualiteiten, Politiek 8 januari 2013

In de VS is enerzijds het Tweede Amendement erg populair, maar anderzijds willen veel Amerikanen wapenbezit reguleren. Amerikanist en politiek filosoof Damir Lataster zoekt een verklaring bij Machiavelli.

Hoe de Republikeinen zullen winnen

Filosofie, Politiek, Verenigde Staten 9 november 2012

Politiek filosoof en Amerikanist Damir Lataster laat zien dat Obama's indrukwekkende overwinning niet lang houdbaar is. De strategie van Obama garandeert dat wat hij deze week gewonnen heeft, hij over twee jaar alweer kwijt zal zijn.

De verborgen waarheid van de gaffe

11 Media, Politiek, Verenigde Staten 19 september 2012

Politiek filosoof en amerikanist Damir Lataster onthult de verborgen waarheid achter de gaffes van Amerikaanse presidentskandidaten.