Diederik Verzijl

Diederik Verzijl

Diederik Verzijl studeerde sociologie in Amsterdam en specialiseerde zich in welvaarts- en arbeidsmarktvraagstukken. Op dit moment werkt Diederik als strategieadviseur bij een internationaal adviesbureau.

Versterkt dit ECB-beleid de economie wel? (2)

Actualiteiten, Economie, Economische crisis 17 februari 2015

De Europese Centrale Bank voert radicaal beleid uit door leningen, aandelen en obligaties op te kopen. Op deze manier hoopt de ECB de kredietverlening en daarmee investeringen van bedrijven te stimuleren. Waarom werkt dit niet en wat kan de overheid hieraan doen?

Versterkt dit ECB-beleid de economie wel? (1)

Actualiteiten, Economie 16 februari 2015

De Europese Centrale Bank wil de Europese economie versterken door een programma van ‘quantitative easing’. Het opkopen van 60 miljard euro aan financiële activa, zoals leningen, aandelen en obligaties. Maar werkt dat wel?

De afleidingsmanoeuvre van totale ideologische herbezinning

3 Actualiteiten, Politiek 24 september 2013

Tijdens Prinsjesdag werd gesuggereerd dat we afstevenen op een participatiemaatschappij. Diederik Verzijl vraagt zich af of dit een afleidingsmanoeuvre van het kabinet is.

Tijd om wat druk uit te oefenen

1 Actualiteiten, Politiek 18 september 2013

Gisteren was het Prinsjesdag, waarmee ook de algemene beschouwingen worden ingeluid. Diederik Verzijl stelt voor het dit jaar eens anders aan te pakken.

Tijd om wat uit te leggen

Economische crisis, Politiek 30 oktober 2012

Strategieconsultant Diederik Verzijl over het oplossen van de crisis. Doen we het linksom of rechtsom? Rutte, Samsom en Asscher hebben sowieso iets uit te leggen.

Geld moet rollen

Economische crisis, Politiek 12 september 2012

Strategieconsultant Diederik Verzijl stelt dat we niet moeten wachten tot het om ons heen beter gaat. We moeten investeren. Ruim baan voor de estatisten, volgens Verzijl.