Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op OK om hier mee akkoord te gaan.
Trump trok de VS terug uit het Parijsakkoord en de rest van de wereld sprak schande. Maar zijn beslissing kwam niet onverwacht, biedt duidelijkheid en kan zelfs positieve gevolgen hebben.
Een jonge vrouw wordt bedreigd omdat ze onaardige dingen zei over Wilders en Baudet. Gelukkig zijn er twee mannen om haar te vertellen waarom dat haar eigen schuld is.
American Footballspeler Colin Kaepernick stond vorige week niet op voor het Amerikaanse volkslied en zorgde hiermee voor enorme ophef. Hij stelde de grootsheid van Amerika ter discussie en dat werd niet op prijs gesteld.
Wiskunde wordt maar zelden naar gewone-mensentaal vertaald. deFusie-bèta's Kyah Smaal en Emiel Woutersen laten aan de hand van de bundel The Best Writing on Mathematics 2015 zien dat populariserend schrijven over wiskunde toch absoluut de moeite waard is.
Kanye West is succesvol en heeft veel fans, maar zelf is hij misschien wel zijn allergrootste fan. Juist daarom kan hij zo'n groot artiest zijn, menen Thomas van Huut en Emiel Woutersen.
Wetenschap toegankelijk maken voor een breder publiek is belangrijk, maar het is niet eenvoudig om een complexe aangelegenheid laagdrempelig te maken. Hoe kunnen wetenschappers op een verantwoorde manier populariseren?
De media schreeuwden het vorige week van de daken: 'TU Delft bewijst Einsteins ongelijk'. De reactie vanuit de natuurkunde was minder hysterisch: de experimenten in Delft hebben namelijk niets te maken met Albert Einstein.
Leon Schoonderwoerd en Emiel Woutersen vertellen waarom
Waar de natuurkunde vroeger verder werd geholpen door nieuwe experimenten, zijn theorie en wiskunde nu leidend. Emiel Woutersen beschouwt deze omslag en vraagt zich af we het hele universum met wiskunde kunnen beschrijven.
Is het zinvol om weer miljarden uit te geven aan een nieuwe deeltjesversneller? Emiel Woutersen betoogt dat er nog genoeg andere vooruitgang mogelijk is in de deeltjesfysica.
Natuurkundigen denken serieus na over de mogelijkheid van parallele universa, naast het onze. Maar aan deze theorieën kleven fundamentele bezwaren, betoogt Emiel Woutersen.