Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op OK om hier mee akkoord te gaan.
Wat hebben een boze ex-vriendin, een cynische romanschrijver en rechtse columnist met elkaar gemeen? In ieder geval grote kassuccessen. Fransijn Bulhof bespreekt de opvallende overeenkomsten tussen de drie bestverkochte boeken van Frankrijk in het afgelopen jaar.
Jacques Chirac beleeft een herwaardering, onder andere op internet als vintage meme. Waarom heeft het Franse volk ineens zo'n nostalgie naar zijn presidentschap?
Fransijn Bulhof bespreekt Edward St Aubyns autobiografische romancyclus: over de erfzonden van geld, drugs en sadisme.
Het gaat wereldwijd slecht met de boekenbranche, maar het domein van Franse stripboeken bloeit als nooit tevoren. Fransijn Bulhof leidt rond in dit gebied.
In het theater, de politiek, in boekwinkels: Ayn Rand is ineens overal. Fransijn Bulhof gaat op zoek naar de oorzaken.
Wieger Bootsma en Fransijn Bulhof bespreken de getuigenverhoren in de civiele zaak tegen oud-topambtenaar Joris Demmink.
De gemeenteraadsverkiezingen in Frankrijk zijn ten einde, Frankrijkkenner Fransijn Bulhof bespreekt de uitslag, de campagnes en de parallellen met Nederland.
De zaak Demmink is opgeblazen tot on-Nederlandse proporties. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoeveel is er waar van de aantijgingen? Een overzicht door Fransijn Bulhof en Wieger Bootsma.
Deze week is Extra Lange Korteverhalenweek op deFusie. Fransijn Bulhof bijt het spits af.
Van voorhoede naar achterhoede. Fransijn Bulhof over hoe Caillebotte van vooruitstrevend kunstenaar verwerd tot pion in de ‘nostalgisering’ van Parijs.
Een geschifte hoofdpersoon, een zeldzame uitleg van de auteur zelf over het boek en dit alles in glashelder Frans. Er zijn teveel redenen om volgens Fransijn Bulhof het boek L'étranger (weer) eens te gaan lezen.
Bonfire is niet meer. Anky's paard maakte de paardensport groot, paardenmeisje Fransijn Bulhof vertelt hoe.
Debutant Fransijn Bulhof over hoe de (liefdes)geschiedenis van de Oranjes Vrede en Recht internationaal beïnvloed heeft.