Isabella Vos

Isabella Vos

Isabella Vos (1990) studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Haar interesse gaat uit naar het raakvlak tussen ethiek en besluitvorming. Ook is ze presentator van de filosofische talkshow en deFusie-partner de Idee.

'Onthouding klinkt als een oudchristelijk voorbehoedsmiddel'

1 Actualiteiten 16 maart 2018

Op 5 april is Dirk de Wachter te gast bij de filosofische talkshow deIdee. Op deFusie alvast een voorproefje van de avond, in interviewvorm.

Gemeenschappelijke waar(he)den in tijden van verdeeldheid

Actualiteiten 22 november 2017

Links gedachtegoed lijkt mede verantwoordelijk te zijn voor het succes van Trump. Lees hier om welk deel van dat gedachtegoed het precies gaat, en wat daar volgens Izaak Dekker en Isabella Vos aan moet veranderen!

Je hebt wel een opinie

Actualiteiten, Media 20 november 2017

Hoe komen wij tot onze mening? Welke rol spelen sociale media en feiten bij opinievorming? De zeventiende editie van filosofische talkshow De Idee draait komende donderdag om opinie en stemmingmakerij. Presentatoren Izaak Dekker en Isabella Vos introduceren in dit stuk alvast de drie sprekers van de avond: Jaap Tielbeke, Rosa van Gool en Elma Drayer.

Op zoek naar Discipline

Actualiteiten, Filosofie 4 september 2017

Donderdag 7 september is voormalig Denker des Vaderlands Marli Huijer te gast bij de filosofische talkshow de Idee. Presentatoren Izaak Dekker en Isabella Vos leiden haar werk over het thema discipline vast in op deFusie.

Opstand van de massamens

1 Actualiteiten, Filosofie, Literatuur 10 februari 2017

Wars van narcisme herleest Isabella Vos het werk van José Ortega y Gasset. Juist nu moeten we 'De Opstand van de Massamens' weer oppakken.

Willen wij onze kinderen kiezen?

2 Actualiteiten, Wetenschap 2 oktober 2015

Stel dat het in de toekomst mogelijk wordt om embryo's op intelligentie te testen, gaan we dat dan ook doen? In een wereld waar technologische controle over de geboorte groter wordt, dringt de vraag zich op in hoeverre we onze eigen kinderen willen gaan kiezen. Isabella Vos zet de voors en tegens op een rij.

Laat de strijd tegen ebola niet lijden onder goede bedoelingen

Actualiteiten, Wetenschap 17 november 2014

Het ebolavirus slaat zo hard om zich heen in West-Afrika, dat de neiging om veiligheidsprotocollen rond experimentele medicijnen overboord te gooien groot is. Die flexibiliteit is goedbedoeld, maar kan negatief uitpakken voor de strijd tegen ebola op de lange termijn.

Vaccin-vrees

7 Actualiteiten 6 mei 2014

Mazelen is in Nederland nagenoeg uitgeroeid dankzij duidelijk vaccinatiebeleid. Maar hoe komt het dat er onlangs een uitbraak was in een creche in Den Haag? Isabella Vos vond overeenkomsten en verschillen bij de tegenstanders van inenten.

Man of vrouw: maakt het uit?

9 Actualiteiten, Feminisme 7 januari 2014

Is geslachtsregistratie een essentieel onderdeel van identificatie? Isabella Vos bevraagt de rol van de overheid.

volgende >