Izaak Dekker

Izaak Dekker

Izaak Dekker (1987) studeerde wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is docent, en presentator van filosofische talkshow en deFusie-partner de Idee.

Barbaren en sofisten. Een kritiek op een oppervlakkige toekomstvisie

Actualiteiten, Filosofie 23 oktober 2018

Docent Izaak Dekker las het werk van de Italiaanse filosoof Alessandro Baricco. Deze man trekt volle zalen met zijn cultuurkritieken, maar Dekker concludeert dat zijn retorische theorieën rampzalige gevolgen kunnen hebben voor volgende generaties. "Het is onze taak elke generatie opnieuw over te dragen wat waardevol is."

'Onthouding klinkt als een oudchristelijk voorbehoedsmiddel'

1 Actualiteiten 16 maart 2018

Op 5 april is Dirk de Wachter te gast bij de filosofische talkshow deIdee. Op deFusie alvast een voorproefje van de avond, in interviewvorm.

Gemeenschappelijke waar(he)den in tijden van verdeeldheid

Actualiteiten 22 november 2017

Links gedachtegoed lijkt mede verantwoordelijk te zijn voor het succes van Trump. Lees hier om welk deel van dat gedachtegoed het precies gaat, en wat daar volgens Izaak Dekker en Isabella Vos aan moet veranderen!

Je hebt wel een opinie

Actualiteiten, Media 20 november 2017

Hoe komen wij tot onze mening? Welke rol spelen sociale media en feiten bij opinievorming? De zeventiende editie van filosofische talkshow De Idee draait komende donderdag om opinie en stemmingmakerij. Presentatoren Izaak Dekker en Isabella Vos introduceren in dit stuk alvast de drie sprekers van de avond: Jaap Tielbeke, Rosa van Gool en Elma Drayer.

Op zoek naar Discipline

Actualiteiten, Filosofie 4 september 2017

Donderdag 7 september is voormalig Denker des Vaderlands Marli Huijer te gast bij de filosofische talkshow de Idee. Presentatoren Izaak Dekker en Isabella Vos leiden haar werk over het thema discipline vast in op deFusie.