Karsten Meijer

Karsten Meijer

Karsten Meijer (1987) studeerde Staats- en bestuursrecht (Universiteit van Amsterdam, McGill University) en Wijsbegeerte (Universiteit van Amsterdam) en is oprichter van deFusie.

Macron: redder van Europa?

Actualiteiten, Politiek 23 juni 2017

De spectaculaire overwinning van Emmanuel Macron schept hoge verwachtingen voor zijn komende regeerperiode. Karsten Meijer en Jozef Waanders analyseren dit politieke fenomeen.

Koersvast zonder visie

1 Actualiteiten, Politiek 9 september 2016

Oud-duikbootkapitein Piet de Jong was de geknipte premier voor de woelige jaren zestig. Komt er in 2017 weer een premier die de kunst van de beperking kent?

Johan Cruijff = Howard Roark

1 Actualiteiten, Literatuur 25 maart 2016

Ayn Rand creëerde met Howard Roark de perfecte mens: eigenzinnig, trots en integer. Het zijn eigenschappen die Karsten Meijer ook herkent in Nederlands grootste voetbalheld, Johan Cruijff.

Václav Havel: Waarom de waarheid niet zonder de vrijheid kan

2 De Letter 14 mei 2015

De antipolitieke politicus Vaclav Havel leidde een turbulent leven dat van gevangenschap tot presidentschap leidde. Volgens Jozef Waanders en Karsten Meijer is zijn denken echter minstens zo de moeite waard. De onlangs verschenen biografie over Havel biedt inzicht in allebei.

Populariseer de Grondwet!

1 Politiek, Recht 11 juni 2014

Nederland zou gebaat zijn bij een constitutionele cultuur. Populariseer de Grondwet, stelt jurist en filosoof Karsten Meijer.

Tussen blind geloof en onredelijke angst

Filosofie, Politiek 7 mei 2014

Karsten Meijer over vertrouwen in politiek en wetenschap.

John Adams en Obamacare

4 Geschiedenis, Verenigde Staten 24 januari 2014

Wat kunnen Amerika's founding fathers ons uitleggen over de ideologische strijd rondom Obamacare? Volgens Karsten Meijer, jurist, filosoof en founding father van deFusie, aardig wat.

De Eerste Kamer als breekijzer voor de democratie

Actualiteiten, Politiek 11 oktober 2013

Rechtsgeleerde Karsten Meijer breekt een lans voor de rol van de Eerste Kamer. Hij argumenteert dat in een vitale en effectieve democratie het tegenwicht van de Eerste Kamer juist noodzakelijk is voor de regering.

Coup of geen coup?

5 Actualiteiten, Politiek 9 juli 2013

Karsten Meijer en Hans Blanken bespreken de constitutionaliteit van de Egyptische politieke omwenteling, of het gebrek daaraan.

volgende >