Koen Caris

Koen Caris

Koen Caris (1988) schrijft theaterstukken, hoorspelen en korte verhalen. Hij studeerde in 2011 af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU en schreef sindsdien o.a. voor Bellevue Lunchtheater, Over het IJ Festival, BNN, de VPRO en de NTR. Zijn werk won prijzen op het Café Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival, en werd genomineerd voor onder meer de Prix Europa, de Zilveren Reissmicrofoon en de ITs Playwriting Award. Koens teksten kenmerken zich door een combinatie van poëzie en gebrul, van harde tekst en zachte bedoelingen, van schoonheid en diepdonkere ellende.

Het tehuis

Het Verhaal 13 december 2017

Wij moesten ze stil houden, toch?
Laten we daar even, nee, laten we daar even – wij moesten ze stilhouden, moesten wij ze niet stilhouden? Was dat niet de – niet eens de vraag. Dat was de eis.

Blijf naar me kijken

Het Verhaal 14 december 2016

Schiet er weer iemand zichzelf door zijn muil, dan weet je in ieder geval dat er de komende weken genoeg te beleven valt. Dat je ’s avonds niet naar bed zal worden gestuurd. En dat je minstens drie dagen niet naar school hoeft. Misschien wel een week, als je je kaarten goed speelt.