Ko van 't Hek

Ko van 't Hek

Ko van 't Hek (1985) studeerde psychologie en wijsbegeerte, en specialiseerde zich in wetenschapsfilosofie. Ko is mede-eigenaar van tekstbureau Hotel Content.

Holmes, Holmes en Holmes

1 De Letter 30 oktober 2014

Ko van 't Hek recenseert Arthur Conan Doyle's klassieke verhalen over Sherlock Holmes - zonder ze ooit gelezen te hebben. De verfilmingen geven genoeg informatie.

Mannen versus Supermannen

Actualiteiten 13 juni 2014

Technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe mogelijkheden. Filosoof Ko van 't Hek zet de voors en tegen naast elkaar aan de hand van sport en oorlog.

Ik ga stemmen, maar waarom?

2 Actualiteiten, Filosofie, Politiek 19 maart 2014

De gemeenteraadsverkiezingen lijken wel de minst levende verkiezingen aller tijden. Filosoof Ko van 't Hek vraagt zich af waarom.

De logica van paranoia

1 De Letter 27 februari 2014

Ko van 't Hek analyseert de strategieën van Murakami en W.F. Hermans om met paranoia om te gaan: het waarneembare, het denkbare en het solipsisme.

Wat we willen bestaat helemaal niet

Filosofie 29 januari 2014

Onze hang naar transparantie gecombineerd met onrealistische verwachtingen leidt tot een onmogelijke situatie, beweert filosoof Ko van 't Hek

De verschrikkelijke onverschilligheid van Verlichters

3 Filosofie, Kunst 9 september 2013

Wetenschapsfilosoof Ko van 't Hek over hoe technologische ontwikkelingen de wetgeving hebben ingehaald. Schept dat morele verplichting bij uitvinders, of is amoreel zijn juist een voorwaarde voor vooruitgang?

Het complot tegen nuance

3 Media, Wetenschap 21 juni 2013

Filosoof Ko van 't Hek breekt een lans voor nuance naar aanleiding van een uitzending over de Mexicaanse griep van het programma Argos.

Geachte heer Beg,

Brief aan de hoofdpersoon 14 mei 2013

Ko van 't Hek las Tommy Wieringa's Dit zijn de namen en schreef een brief aan de hoofdpersoon, de politieagent Pontus Beg.

Blijf met je poten van onze waarheid af!

Filosofie 20 december 2012

Filosoof Ko van 't Hek over onze zoektocht naar De Waarheid en de kritieken over hoe deze zoektocht troebel wordt door ambities en kijk- en leescijfers.

volgende >