Laurens Peters

Laurens Peters

Laurens Peters (1987) is student internationaal en Europees recht (Universiteit van Amsterdam), Amerikaans recht (Fordham University) en economie (Universiteit van Amsterdam).

Nivellering in de democratie

1 Politiek, Recht 30 november 2012

Het filosofisch juristenduo Karsten Meijer en Laurens Peters roept de kamerleden van de VVD op de grondwet nog eens na te lezen. Als zij hun constitutionele plicht hadden gedaan dan zat de partij nu niet in zulk zwaar weer.

Hero Brinkman stopt gedoogsteun PVV

4 Actualiteiten, Politiek 21 maart 2012

Hero Brinkman heeft definitief de strijd om de democratisering van de PVV verloren. Hoe erg is dit?

De toon is bepalend

1 Actualiteiten, Binnenland, Economische crisis, Politiek 13 maart 2012

Laurens Peters ergert zich aan de speeltuinsentimentaliteit van Rijkman Groenink en Wouter Bos en signaleert een historische parallel.

Prof. Meine Pieter van Dijk

2 De Visie 7 februari 2012

In de rubriek DeVisie nodigen wij onze on-line gasten uit op geheel eigen wijze hun favoriete  film(pjes) te presenteren. Deze keer prof. Van Dijk over het Europa-ideaal.

Maak Nederland liberaler?

3 Actualiteiten, Binnenland, Politiek 15 december 2011

Het VVD vergaderde op 26 november en het was een toonbeeld van rust en gemoedelijkheid. Karsten Meijer zocht naar een kritische stem of scherpe meningen, en vond deze opvallend afwezig. Hoe komt dat?

Wim van de Camp

De Visie 18 oktober 2011

In de rubriek DeVisie nodigen wij onze on-line gasten uit op geheel eigen wijze hun favoriete YouTube filmpjes te presenteren. De beurt is aan MEP Wim van de Camp.

Outsourcen van foltering

Actualiteiten, Recht, Verenigde Staten 10 oktober 2011

Mede door de affaire WikiLeaks zijn er ontluisterende details over de schending van mensenrechten blootgelegd. Laurens Peters onthult de hypocrisie van de V.S. en haar opgeheven vinger.

Prof. Jit Peters

De Visie 3 oktober 2011

In de rubriek DeVisie nodigen wij onze on-line gasten uit op geheel eigen wijze hun favoriete YouTube filmpjes te presenteren. Prof. Jit Peters bijt het spits af.

“To the dumb question, “Why me?” the cosmos barely bothers to return the reply, “Why not?””

2 Literatuur 6 april 2011

Christopher Hitchens mag dan leiden onder zijn ziekte, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn unieke vorm van rationaliteit en humor te behouden. Lauren Peters schetst een beeld van deze bijzondere schrijver.

volgende >