Micha Heilbron

Micha Heilbron (1992) studeert Bèta-Gamma (richting: Wijsbegeerte) en Psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij denkt graag over wetenschap, filosofie, geest en misverstand, en ziet verbanden in samenhang vaak nog voor ze er zijn.

De roes van revolutie

De Letter 22 mei 2014

Filosoof/psychobioloog Micha Heilbron heeft zijn bedenkingen bij de mode van 'embodied cognition'.

Manisch-depressieve psychiatrie

Filosofie 18 december 2013

De psychiatrie is manisch-depressief. Het ene moment loopt zij over van zelfvertrouwen en doet zij grote beloften, het andere zit zij in een diepe crisis, zo stelt filosoof en psychobioloog Micha Heilbron.

Borstelbaan voor de moderne denker

2 Filosofie, Literatuur 16 oktober 2013

Is de wil van de mens wel echt vrij? Micha Heilbron bespreekt Gereedschapskist voor het denken van Daniel Dennett, die in zijn nieuwste boek vat probeert te krijgen op het begrip ‘vrije wil’.

De farmapropaganda

Actualiteiten 29 mei 2013

In dit tweede deel van een tweeluik analyseert student psychobiologie en filosofie Heilbron de maatschappelijke oorzaken en gevolgen van de veranderde psychiatrie.

De psychiatriemanie

5 Actualiteiten 22 mei 2013

Student psychobiologie en filosofie Micha Heilbron beziet de discussie rondom de DSM-5 en diagnostiseert: de psychiatrie is manisch geworden. Dit is het eerste deel van een tweeluik over de psychiatrische behandeling van patiënten en de maatschappelijke behandeling van psychiatrie.

De kraker op zolder

Filosofie 9 mei 2013

Door onze identiteit op te hangen aan ons brein, schieten we eigenlijk te kort. Micha Heilbron over die kraker in onze bovenkamer.