Paul Buckley

Paul Buckley

Paul Buckley (1990) is filosoof en historicus. Als het even kan koppelt hij graag actuele en alledaagse gebeurtenissen aan bredere filosofische thema's.

Eindeloze gebouwen

Actualiteiten, Het Beeld 12 april 2018

Het Beeld richt een zoeklicht op opkomende kunstenaars en biedt beeldmakers van de toekomst een podium om over hun motieven te vertellen. Deze week fotograaf en schrijver Paul Buckley. Er zit voor mij iets rustgevends in de haast oneindige herhaling van flats. Deze herhaling is ordentelijk, voorspelbaar, betrouwbaar. Zo’n gebouw geeft zich direct heel erg […]

Verhalen lezen

Actualiteiten 6 maart 2018

In een duistere club, omringd door naakte dansers met varkensmaskers, laat Paul Buckley zijn Tarot lezen. Hij werpt zijn wetenschappelijke ketenen af en duikt in een magische wereld.

Fastfood voor de ziel

1 Actualiteiten, Filosofie 1 december 2017

Scrollen op je tijdlijn geeft evenveel voldoening als een whopper: bijna geen. Paul Buckley legt een parallel tussen fastfood en fastfoodinformatie.

Clinton & Trump: waardevrij en vrij van waarheid

1 Actualiteiten, Politiek, Verenigde Staten 8 november 2016

Voor veel mensen voelen de Amerikaanse verkiezingen als het kiezen tussen twee kwaden, zo ook voor Paul Buckley. Een analyse van de strijd tussen twee gehate politici.

Waarom we vaker over Bernie moeten praten

Actualiteiten, Politiek, Verenigde Staten 2 mei 2016

Bernie Sanders heeft met zijn on-Amerikaanse standpunten onverwacht veel losgemaakt. Hij gaat de nominatie waarschijnlijk niet krijgen, maar zijn invloed op Hillary Clinton en de Amerikaanse politiek als geheel is niet te onderschatten. Toch krijgt hij in de Nederlandse media nauwelijks aandacht.

Feeling the Bern

1 Actualiteiten, Politiek 2 februari 2016

Bernie Sanders verloor gisteren met weliswaar nipt van Hillary Clinton bij de voorverkiezingen in Iowa, maar bijna niemand had zijn enorme opmars voorspeld. Een stuk over de man die de overheid terug wil brengen in de Amerikaanse samenleving.