Stijn Litjes

Stijn Litjes

Stijn Litjes (1988) is master in Financial Economics (Erasmus Universiteit Rotterdam) en International Management (Universiteit van Amsterdam). Hij is met name geïnteresseerd in economische en politieke gebeurtenissen en het effect daarvan op de mondiale economie.

Rente onder nul: flauwekul

Actualiteiten 6 juni 2014

Volgens econoom Stijn Litjes doen de aangekondigde maatregelen van de Europese Centrale Bank de economie meer kwaad dan goed.

EU: einde van de democratie?

3 Europa 31 januari 2014

Terwijl in China de bevolking in opstand komt voor hun rechten, lijken wij westerlingen onze interesse voor democratie verloren te hebben. Econoom Stijn Litjes wijst de EU hiervoor aan als exemplarisch.

Obamacareless

Wetenschap 17 januari 2014

In het laatste deel van dit tweeluik over Obamacare onderzoekt econoom Stijn Litjes het kostenplaatje en de bredere economische gevolgen van de nieuwe Amerikaanse zorgwet.

ObamaCare: The Unaffordable Care Act

1 Wetenschap 10 januari 2014

The Patient Protection and Affordable Care Act, beter bekend als ObamaCare, is omgeven door een storm van kritiek. Econoom Stijn Litjes benoemt zo objectief mogelijk de sterke en zwakke punten in dit eerste deel van een tweeluik.

Bitcoin, de valuta van de toekomst?

Economie 13 december 2013

De Nederlandse Bank heeft kritiek geuit op Bitcoin. Zo zou de nieuwe valuta 'onveilig' zijn. Wat is hiervan de zin of onzin? In deel 2 van het Bitcoin-tweeluik geeft econoom Stijn Litjes het antwoord.

De wondere wereld van de Bitcoins

3 Economie 6 december 2013

Wat is Bitcoin en hoe werkt het? Econoom Stijn Litjes schreef een overzicht voor de leek.

De exit van de Euro

Actualiteiten, Economie 22 november 2013

In dit tweede deel van een tweeluik over de Euro vertelt econoom Stijn Litjes waarom de Noordelijke Eurolanden moeten kiezen tussen blijven betalen voor de Zuidelijke lidstaten, of zich moeten terugtrekken uit de Euro.

De toekomst van de Euro

1 Actualiteiten, Economie 15 november 2013

Econoom Stijn Litjes geeft een diagnose van de huidige staat van de Euro in deel 1 van een tweeluik.

Onbegrensde mogelijkheden - tot het geld op is

Politiek 6 november 2013

Met de verhoging van het schuldenplafond heeft Obama weer even een ademruimte gekregen, maar voor hoe lang? Financieel econoom Stijn Litjes pleit in dit extra lange artikel voor definitieve afschaffing van de debt limit.