Tamar de Waal

Tamar de Waal

Tamar de Waal (1988) studeerde Wijsbegeerte en Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Nu promoveert zij aan het Paul Scholten Centrum van de Universiteit van Amsterdam in de rechtsfilosofie. Zij deed tijdens haar studie journalistieke ervaring op, o.a. bij radiostation AmsterdamFM en weekblad De Groene Amsterdammer.

Johan Cruijff = Howard Roark

1 Actualiteiten, Literatuur 25 maart 2016

Ayn Rand creëerde met Howard Roark de perfecte mens: eigenzinnig, trots en integer. Het zijn eigenschappen die Karsten Meijer ook herkent in Nederlands grootste voetbalheld, Johan Cruijff.

De Januskop van het integratiebeleid

Actualiteiten 28 april 2014

Nederland is het enige land ter wereld dat wettelijk heeft vastgelegd dat migranten die hun inburgeringsexamen niet halen kunnen worden uitgezet. Jurist en filosoof Tamar de Waal pleit voor het ontknopen van de theoretische en wettelijke warboel tussen immigratie en integratie.

Wanneer ontstaat de Nederlander?

Filosofie, Politiek 15 maart 2013

Promovenda rechtsfilosofie Tamar de Waal vraagt niet wat een immigrant tot Nederlander maakt, maar wanneer een immigrant Nederlander wordt. En wat betekent dat voor onze democratie?

We binden ons kapot

2 Binnenland 9 mei 2012

Tamar de Waal introduceert een nieuwe kijk op het multiculturele debat waarin meer nadruk ligt op verschil en minder op binding.

De post en het marktdenken

3 Actualiteiten, Binnenland, Politiek 3 oktober 2011

PostNL wil stoppen met het bezorgen van post op maandagen. Volgens Tamar de Waal is deze breuk met traditie exemplarisch voor de ongewenste, verdere economisering van de maatschappij.