Thomas Hogeling

Thomas Hogeling

Thomas Hogeling (1986) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is onder andere redacteur bij De Speld en webredacteur bij de Volkskrant. Daarnaast is hij mede-oprichter van tekstbureau Hotel Content.

Terreur test de rechtsstaat van Dombo, de Kikker en Mohamed B

Actualiteiten, Politiek, Recht 26 november 2015

De angst die terrorisme veroorzaakt, maakt dat burgers beter beschermd willen worden. Telkens na een aanslag klinkt daardoor de roep om meer bevoegdheden voor de staat. Thomas Hogeling vraagt zich af of de staat zich bij de uitvoering van die wens wel aan de beginselen van die rechtsstaat houdt.

Vrijheid onder vuur

Actualiteiten 24 november 2015

Na Charlie Hebdo schreven Thomas Hogeling en Andrea Speijer-Beek over de inperking van onze vrijheden na een terroristische aanslag.

Omdat de geschiedenis zich na de aanslagen in Parijs herhaalt, herplaatst deFusie dit stuk vandaag.

De surveillancecamera's van deze tijd

Het Beeld 22 januari 2015

Met een video-animatie in de openbare ruimte proberen Geoffrey Lillemon en Thomas Hogeling te laten zien dat wie om privacy geeft, ook eens goed naar zijn eigen gedrag zou moeten kijken.

Vrijheid onder vuur

Actualiteiten, Internationaal, Politiek, Recht 9 januari 2015

Daags na de aanslag op Charlie Hebdo pleit Marine Le Pen voor terugkeer van de doodstraf, maar meer geweld van staatszijde is geen antwoord op terrorisme, betogen Andrea Speijer-Beek en Thomas Hogeling.

Alles voor de mediadebiel

Actualiteiten, Recht 25 november 2014

Cartoonist Oppenheimer noemde advocaat Hiddema 'louche', waarna Hiddema een zaak tegen hem aanspande. Hiddema kreeg gelijk en Oppenheimer werd onder andere veroordeeld tot het plaatsen van een rectificatie. Wat zegt dit vonnis over de manier waarop een rechter naar satire kijkt?

Facebook: the world wide middle man

Actualiteiten, Filosofie, Media 1 september 2014

Sociale media zijn in hoge mate dwingend: eraan meedoen gaat vanzelf en ervan afzien is noodzakelijkerwijs een ‘statement’. Facebook bepaalt hierdoor steeds meer welke informatie we voorgeschoteld krijgen. Daardoor verdwijnt langzaam alle ambiguïteit en listigheid uit het sociale netwerk en dat is haast onmogelijk te omzeilen.

Popmuziek in crisistijd: liever pillen dan protest

De Letter 12 juni 2014

Deze generatie heeft geen Bob Dylan, Joe Strummer of Kurt Cobain. Wat heeft de popmuziek van nu dan nog te zeggen over de crisis? Thomas Hogeling analyseert.

Het failliet van de belediging

2 Filosofie, Recht 28 oktober 2013

Thomas Hogeling opent de faillietweek met het failliet van de belediging: beledigers worden gezien als voorvechters van het vrije woord. De belediging op zichzelf is niets meer waard.

De angst regeert

Recht 12 april 2013

De Nederlandse wetgever zou er goed aan doen om een voorbeeld te nemen aan de BBC, door te zaken te benoemen zoals ze zijn, betoogt jurist Thomas Hogeling.

volgende >