Thomas van Huut

Thomas van Huut

Thomas van Huut (1989) studeerde journalistiek en filosofie in Utrecht, Swansea (Wales) en Amsterdam. Hij is kunstredacteur bij deFusie.

Intellectueel, maak van je boodschap een blockbuster

5 Actualiteiten, Kunst 22 november 2016

Na Trump en de Brexit voelt de elite zich geconfronteerd met een voor haar vreemde ‘onderbuik’. Laat het valse onderscheid tussen hoge en lage cultuur los, betoogt Thomas van Huut. Spreek de taal van de massa.

Kanye West: arrogantie als stijlmiddel

2 Actualiteiten, Kunst, Media 15 maart 2016

Kanye West is succesvol en heeft veel fans, maar zelf is hij misschien wel zijn allergrootste fan. Juist daarom kan hij zo'n groot artiest zijn, menen Thomas van Huut en Emiel Woutersen.

De betoverde doolhof

Het Verhaal 3 februari 2016

The Beast weegt ruim acht ton. De wagen biedt plaats aan zeven mensen en is uitgerust met kevlar banden, traangaswapens en infraroodcamera’s in de bumper.

Solace, Nicky Assmann, 2011-2013. Foto: F-Werk

De strijd om de pixel

Kunst 8 december 2015

Het beeldscherm verandert onze werkelijkheidsbeleving. Een aantal hedendaagse kunstenaars verkent de veranderde relatie tussen afbeelding en materiaal en dwingt ons opnieuw na te denken over de macht van het scherm.

Het ‘pact’ tussen kunst en wetenschap

5 Actualiteiten 2 november 2015

De kunst en de wetenschap hebben hun huwelijk hernieuwd. Volgens Thomas van Huut ligt er aan de samenkomst een gedeelde legitimiteitscrisis ten grondslag en kunnen de domeinen elkaars kapitaal goed gebruiken. Dat levert bijzondere perspectieven op.