De wolf van Luttelgeest

Bos softproof 72 dpi en srgb

schapen alternatief 72dpi srgb

isis 72 dpi srgb

jassen de fusie

beverbot de fusie

De wolf van Luttelgeest

In de nacht van 3 op 4 juli wordt er langs de Uiterdijkenweg, op de grens tussen Luttelgeest en Marknesse, een dode wolf gevonden.

In de landen om ons heen heeft de wolf zich reeds opnieuw gevestigd. De beeldvorming ten aanzien van de wolf gaat hier nog steeds gebukt onder het zogenaamde “Roodkapje Syndroom”. Boeren vrezen voor hun schapen, moeders voor hun kinderen en jagers voor hun wild. Maar de wolf roept niet alleen maar negatieve emoties op. Voor sommige mensen is de komst van de wolf een symbool voor het herstel van de natuur in ons land.

Schermafbeelding 2014-01-09 om 09.14.42

deFusie maakte in samenwerking met de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag een selectie van 4 fotografen van de expositie Transition. 4 maanden lang hebben 40 opkomende fotografen zich gebogen over het thema ‘Transitie’ en wat het betekent in de maatschappij van vandaag. Zij het identiteit of religie, technologie of natuur – deze fotografen duiken in hun onderwerp om hun verhaal te definiëren, vorm te geven en te presenteren.

De expositie vindt plaats tot en met 25 januari 2014 in het voormalig ministerie van Economische Zaken (Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag)

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven