me, deer

KBueno_01

KBueno_02

KBueno_03

KBueno_04

KBueno_05

KBueno_06

We zijn zo gewend geraakt aan het eindeloze gedender boven onze hoofden, dat ik 's nachts wakker word als het stopt met regenen. De dennen laten nog zware druppels vallen op het dak. Ik hoor de rivier gonzen in de diepte. Net de snelweg, thuis. Iemand had een pad in de steile canyon gemaakt, maar de regen heeft het grotendeels weggespoeld.

Ik doe mijn ogen open maar zie zwart. Knipper, probeer de bekende contouren van het interieur te zien. De poster aan de muur, de deur, het raam. Niets. Ik hou mijn handen vlak voor mijn gezicht, draai ze om en om. Sper mijn ogen wijd open. Ik zie alleen maar witte vlekken in het zwart. De nacht heeft alles opgeslokt.

Vrijdag 3 september, ergens tussen Lake Louise en Jasper

 

 

Het werk van fotografe Karianne Bueno staat in een fotografische traditie waarin een serie beelden door scherpe selectie verhalen vormt. Bueno lijkt te schrijven met beeld en te communiceren met de verhalen die tussen de beelden liggen. Ze is door de jaren heen een zeer bekwaam beeldredacteur van haar eigen werk geworden waardoor het niet verwonderlijk is dat ze in het fotoboek een vorm heeft gevonden waarin haar werk goed tot zijn recht komt. Ze creëert beeldende novellen en overschrijdt met haar projecten de grens tussen documentaire en fictie.

Bueno bracht twee boeken uit: Asper (2010) en Haiiro (2011). Momenteel werkt ze aan Doug's cabin, over  het feeërieke regenwoud van Vancouver Island. De eerste beelden zullen dit najaar te zien zijn op fotobeurs Unseen in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven