Spelend maken

Vissenregenb

kasvogelsB900px

olifanten1

Het liefst omring ik me dagelijks met pen, papier, kleur, patronen en schaar. Ik vind het fijn om op een vrije manier te werken. Toen ik jong was deed ik dat al, de hele tafel vol met tekenspullen, gum en slijpsel. Ik maakte kleine boekjes over zelfbedachte wezens en ontwierp mijn eigen Pokémon kaarten. Ook tekende ik als kind een jaar lang elke maand mijn eigen tijdschrift, die mijn moeder reproduceerde en naar mijn abonnees (familie) stuurde. Hierin had ik onder andere een rubriek die  heette ‘Trendwatcher Merel’ waarin ik de nieuwste trends op het gebied van bankstellen, springtouwen of hoofddeksels tekende.

Ik vind het belangrijk dat mijn werk me nog steeds hetzelfde gevoel geeft als me dat vroeger gaf. Op een speelse manier tot iets komen, ondanks dat ik vaak dagenlang zit te sleutelen aan een beeld en eeuwig kan knippen en plakken in Photoshop totdat alles in balans is en voor mijn gevoel klopt.

Mijn illustraties kenmerken zich door heldere kleuren, verschillende materialen en een speelse lijnvoering. Ik teken graag mensen, hun eigenaardigheden, herhaling, plattegronden, letters, de dagelijkse sleur en de dingen die dat doorbreken. Ik vind het belangrijk dat mijn werk je in één oogopslag iets kan vertellen of overtuigen. Ik werk ook graag in opdracht, meestal vanuit een thema of sfeer. Deze opdrachten zie ik als een probleem waar ik een oplossing voor moet vinden, zo ga ik telkens op zoek naar een nieuwe beeldtaal met nieuwe vormen en kleur.

In de toekomst zie ik mijn tekeningen graag van het papier verdwijnen en rondlopen of fietsen. Bewegend in een animatie of heel groot opgebouwd op een festival.

Deze tekeningen heb ik gemaakt in de periode van 2012 tot nu.

Vrouw1

 

 

Gerelateerde artikelen
Reacties
1 Reactie
  • Noor Goeman,

    Wat een leuk en aansprekend verhaal.  En wat een prachtige Olifant! Zou toch jammer zijn als die van het papier af zou wandelen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven