Dutch Champions

2

Dit Gifje is onderdeel van de serie You’re cordially invited die ik maakte voor het fotoboek Hello, a warm welcome, dat mijn agentschap 100% Halal onlangs uitbracht. Aan verschillende fotografen werd gevraagd een fotoserie te maken met het thema ‘Hello, a warm welcome’. Voor mijn serie ben ik uitgegaan van objecten en situaties die je associeert met dit thema maar door de vervreemdende context waarin ik ze plaats, kunnen de beelden een umheimisch gevoel oproepen.

1

Voor de Nederlandse Dieetisten Vereniging maakte ik een serie stillevens van etenswaar die je moet vermijden of juist wel moet eten wanneer je probeert af te vallen, wanneer je gediagnostiseerd bent met een bepaalde ziekte of wanneer je zwanger bent.

3

Voor mijn boek Dutch Champions bezocht ik een kattenshow in Brugge, ik fotografeerde daar verschillende eigenaren met hun showkatten in hun armen. Tijdens het fotograferen ontdekte ik dat kat en baasje samen een nieuw figuur werden. Door de katten voor het gezicht van het baasje te plaatsen versterkt dit effect, versmelten de twee met elkaar. Voor de dierendag special van Vokskrant Magazine bezocht ik ook nog een hondenshow om de serie Beestenspel compleet te maken. Dit portret verscheen op de cover.

4

In samenwerking met de Nederlandse Merel Korteweg maakte ik een modeserie geinspireerd op het Deense interieur design merk Hay.

6

Op deze foto zien we de Nederlands kampioenen ritmische gymnastiek die ik fotografeerde voor mijn eerste fotoboek Dutch Champions dat een ode brengt aan de Nederlands kampioen in al zijn verschijningsvormen. Samen met mijn neef Niels van Muijden doorkruiste ik het hele land om een ode te brengen aan de Nederlands kampioen. Van Tuitjenhorn tot It Heidenskip, van Landgraaf tot Zunderdorp bezochten ze kampioenen. Kampioenen in onder meer scrabble, synchroonzwemmen, bloemschikken, prepareren en grasparkieten kweken werden door Niels geinterviewd en door mij gefotografeerd. Door de kampioenen afwisselend in hun eigen omgeving en die daarbuiten te portretteren, of door de bestaande ruimte gedeeltelijk te transformeren, wordt in de serie de grens tussen documentaire en geënsceneerde fotografie afgetast. Er wordt als het ware een fictieve werkelijkheid gecreëerd binnen een documentair onderwerp.

Mijn werk kan worden omschreven als strak, zeer gestileerd met oog voor detail. Mijn beelden vormen een decor voor de context van de onderwerpen en laten de grens tussen fictie en realiteit vervagen. Eind 2013 verscheen mijn eerste fotoboek Dutch Champions en deze zomer werk ik aan mijn tweede fotoboek in Japan. Mijn werk wordt gerepresenteerd door 100% Halal. Dit is een greep uit mijn werk.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven