Een dialoog

Het Beeld is een zoeklicht gericht op opkomende kunstenaars. Beeldmakers van de toekomst krijgen een podium en vertellen over hun motieven. Deze week schrijver Nina Vossen en grafisch vormgever Sijing Zhang.

Klik op de afbeeldingen voor volledig formaat.

Een Dialoog_Nina Vossen_1 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_2 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_3 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_4 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_5 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_6 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_7 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_8 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_9 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_10 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_11 copy

Een Dialoog_Nina Vossen_12 copy
‘Een Dialoog’ is een kort, poëtisch en persoonlijk verhaal. We hebben het verhaal benaderd als concrete poetry: de emoties van het personage worden extra overgedragen in het ontwerp. Dit gaf ons ook de kans het personage beter te onderzoeken. Hoe voelt het personage zich, hoe ziet dat eruit? Hoe ziet dat eruit in een beeld op een pagina, en met één woord? Hoe reflecteert het personage op zichzelf, hoe beeld je dát uit?

Het boekje en het lettertype zijn klein, waardoor de lezer het dichtbij zich moet houden om te kunnen lezen. Het papier is doorschijnend, waardoor de ene pagina wordt beïnvloed door dat wat er op de volgende staat. Dat vonden we passen bij het beklemmende gevoel waar het personage in vast zit.

Het boekje Een Dialoog wordt ‘on demand’ gemaakt. Het wordt met de hand gesneden, genaaid en gelijmd. Het boekje kost € 10,-.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven