Groundworks

 

Blue1, Blue2, Blue3, Groundworks1

 

Momenteel ben ik een Master student beeldende kunsten aan Chelsea College of art, waar ik een fotografie en sculptuur praktijk ontwikkel. In vroeger werk was ik vooral geïnteresseerd in het componeren van collages met fotografische beelden, door het gebruik van  transparante materialen, het dupliceren en uitsnijden van foto’s ontstonden er driedimensionale collages. Deze werken refereerden  vaak naar de ervaring van landschap en de lezing  van een portret, met een sterke nadruk op atmosfeer.

In de meest recente werken onderzoek ik de relatie tussen mens en (stedelijke)  landschap. Is het mogelijk om tot een plek te behoren? Deze interesse heeft zich vooral gericht op plekken in de periferie, plekken die niet worden opgemerkt en aan ons voorbij gaan in het dagelijkse leven. De serie ‘Groundworks’ is een doorlopend project, waarbij lange wandelingen door de stad een basis vormen voor een fotoserie. Plaatsen  zoals tuinen en pleinen binnen de publieke ruimte,  als metafoor voor modern escapisme en contemplatie.

Deze foto’s zijn de basis voor een  breed scala van werk. Variërend van maquettes, portretten, tot sculpturen geïnspireerd op architectonische vormen uit de publieke ruimte.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven