Ik blijf dansen

MerelJansen-TimDean_01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

rvh_1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoi, ik ben Merel.

Ik ben kunstenaar. Maar zonder al die vooroordelen die over kunstenaars bestaan.

Ik schilder maar wat an.

Grapje.

Portretten aan een muur hangen? Dacht ‘t niet. Een schilderij moet leven en beleefd worden. Door mijn portretten los in de ruimte op te hangen gaan ze bewegen, en lijken te gaan leven. De achterkant van de doeken is net even anders, door verschillende onderdraden, en net zo belangrijk als de voorkant. Ik breek met gevestigde regels. Ik speel met mijn werk, met de draden, de kleuren die rijkelijk door het doek heel vloeien. Kunst is eigenlijk een beetje spelen. Ik hou niet van kunst met een enorme politieke of emotionele lading. We worden elke dag al geconfronteerd met een hele hoop ellende. Zogenaamd mag kunst niet LEUK of MOOI zijn. Dikke doei, ik doe lekker waar ik zin in heb. Tekenen doe ik met de naaimachine. Want waarom per se een potlood of penseel gebruiken als er een scala aan gouden opties zijn? Ik kijk verder dan de voor de hand liggende materialen en gereedschappen.

             „De precies geformuleerde portretten van Merel dwingen tot kijken. Waar kijken we naar? Een portret van iemand? Of een portret van een portret? Een schilderij? Een installatie? Met verf, wol en stiksels verschijnt er een wonderlijk geformuleerde, unheimische wereld, met kracht, scherpte en overtuiging neergezet.” 

            - Joris Geurts

Ik begon op Product Design op ArtEZ in Arnhem. Daar heb ik twee jaar gestudeerd en ben doorgestroomd naar Fine Art - Painting op ArtEZ in Enschede. Hier heb ik mijn diploma gehaald. Mijn leraar daar, Harry Brüssche, zei dat je eerst een periode moet dansen voordat je je toespitst op een bepaalde stijl of werkwijze. Wijze woorden. Ik ben nog steeds aan het dansen en blijf dit denk ik ook doen. Momenteel studeer ik Textieldesign op de LUCA School of Arts in Gent en ga deze wereld eens besnuffelen. Ik ben een dansende spons die informatie blijft absorberen en deze soms uitknijp tot kunstwerken.

Afbeeldingen:

- Tim Dean 01: Afstudeerwerk. Verkocht aan de Akzo Nobel Art Foundation. Aquarel en naaigaren op half transparant doek.

- Tim Dean 02: Deel van de achterkant van het werk Tim Dean. Andere kleur achterdraad is hier goed te zien.

- Drie jongens: De drie jongens vormen een drieluik. Ook weer aquarelverf  op doek. Kralen, en naaigaren. Hier werden de jongens net wakker van een heftige avond uitgaan. Ze sliepen bij mij in Arnhem en als betaling voor de slaapplek moesten ze poseren.

- Schets zon: Een nieuw idee om d.m.v. een foto in kleine kleur vlakjes te verdelen. Dit ga ik nog combineren met borduurwerk en aquarelverf. Eventueel uitweven.

Gerelateerde artikelen
Reacties
1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven