Wim van de Camp

In de rubriek DeVisie nodigen wij onze on-line gasten uit op geheel eigen wijze hun favoriete YouTube filmpjes te presenteren. De beurt is aan MEP Wim van de Camp.

De aria ‘Voi che Sapete’ uit de opera ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart is één van de mooiste klassieke muziekstukken die ik ken. Niet dat ik zozeer een operaliefhebber ben, maar van dit stuk heb ik altijd zeer genoten. Aan deze aria heb ik ook een bijzondere herinnering: als student heb ik dit stuk voor het eerst gehoord in Avignon, en wel op straat tijdens het grote jaarlijkse culturele festival in deze Zuid Franse stad. Het fragment, met daarin Cecilia Bartoli, spreekt volgens mij voor zich.

Mijn grote hobby is motor rijden. Het motorrijden heb ik als politicus bewust ook als hobby in de markt gezet: mensen willen ook graag weten wat een politicus zoal bezig houdt naast zijn werk! Motoren zijn vervuilend, zowel relatief als absoluut meer dan auto's. Althans, op dit moment. De ontwikkeling van de zogenaamde E-bikes (elektrisch aangedreven) gaat razend snel. Voor de zogenaamde "Urban mobility" worden er nu door de markt ook veel elektrische fietsen, brommers en scooters ontwikkeld. Mooi dat je dus in de toekomst duurzaamheid, hobby en snelheid kan combineren. Er is echter één nadeel: E-bikes maken geen of nauwelijks geluid, laat staan lawaai. Ze zijn soms te stil voor de verkeersveiligheid en daarbij houden wij motorrijders natuurlijk juist van geluid!

Sinds 14 juli 2009 ben ik lid van het Europees Parlement. Het werk in Brussel en Straatsburg is heel belangrijk en zeer uitdagend. In dit fragment geeft mijn Ierse collega McGuiness een mooi en informatief beeld van dit werk, waarbij ze alle abstracties van het Europees Parlement tot de juiste proporties terugbrengt.

 

 

Wim van de Camp is sinds juli 2009 als delegatieleider van het CDA en lid van de Europese Volkspartij (EVP) werkzaam in het Europees Parlement.  In het Parlement houdt hij zich voornamelijk bezig met Justitie en Interne Markt. Daarvoor was hij 23 jaar lang Tweede Kamerlid voor het CDA. Op zijn naam staat onder meer de aangenomen initiatiefwet ‘preventief fouilleren’ (1999). Als ervaren Kamerlid fungeerde hij voor tientallen Kamerleden als mentor: het ‘Klasje van Wim’ werd een begrip in politiek Den Haag.

[fblike style="standard" showfaces="false" width="450" verb="like" font="arial"] [fbshare type="button"]

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven