The Laundry Project

Laundry Colorblock

Laundry Stonetown

Laundry Stick

Laundry Pink2

Laundry Towels

The Laundry Project is een langlopend fotografieproject dat zijn oorsprong vindt in Afrika waar ik afgelopen zomer (2013) op reis was. Bij aankomst bleek mijn backpack niet in het vliegtuig te zijn geladen. Na twee dagen wachten in Nairobi brak een brand uit op het vliegveld. Precies op dat moment arriveerde mijn rugzak. Hierdoor heb ik drie weken rondgereisd met alleen mijn handbagage. Vogelvrij met enkel een camera en een setje kleren die ik om de dag moest wassen, reisde ik rond. Bij thuiskomst ontdekte ik hoeveel foto’s ik van wasgoed had gemaakt. Tijdens de reis was ik blijkbaar behoorlijk geobsedeerd door schone kleren.

The Laundry Project gaat over het persoonlijke verhaal achter de gewassen kleren. Hoe gaan we wereldwijd om met de was? Het project is gestart in Afrika, maar terug in Nederland ben ik begonnen met het fotograferen en verzamelen van wasgoed en het interviewen van de persoon ‘achter de was’. Langzamerhand breng ik alle wasgebruiken en methodes in beeld en ook hoe deze simpele handeling als een ‘wasje doen’ ons met elkaar verbindt.

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven