deFusie is altijd op zoek naar nieuwe schrijvers. Wil jij vanuit je expertise, je obsessie, je fascinatie of ergernis schrijven over een onderwerp dat je wakker houdt? Aarzel niet om ons te mailen met jouw stuk (redactie@defusie.net). 

Heb je nog geen artikel, maar wel een idee? Lees hier hoe je een idee pitcht. Of mail ons gewoon: we helpen je graag opweg! 

deFusie heeft ruimte voor klassieke essays en opinie, maar ook voor onderzoeksjournalistiek, columns, satire en - in de komkommertijd - retrospectieven (deVintageFusie). Op dit moment publiceert deFusie geen fictie. Een stuk voor deFusie heeft een lengte van ongeveer 900 woorden, maar kortere stukken zijn ook welkom. Voor stukken van  meer dan 2000 woorden raden we je aan om te selecteren, of het stuk op te splitsen. 

Elk stuk wordt toegewezen aan twee redactieleden die met je tekst aan de slag gaan. We gaan streng maar respectvol om met je werk, en stomen je werk in maximaal twee redactierondes klaar voor publicatie. 🎉

Je hoeft geen student of ex-student te zijn om te schrijven voor deFusie. Wil je vaste schrijver worden voor deFusie en regelmatig een stuk bijdragen? Neem dan zeker contact op met redactie@defusie.net!