En een prettige dag nog

vleeswaren

mosterd

hangjongeren

supermarkt

Eigenlijk zie ik mezelf niet helemaal als kunstenaar. Ik ben een illustrator met een autonome inslag. Ik werk in opdracht, maar maak ook strips, boekjes en tekeningen, en heb een fascinatie voor de dagelijkste dingen. Zoals naar de supermarkt gaan.

Ik deed eindexamen op de kunstacademie (Academie Minerva, te Groningen) en wilde een boek tekenen. Dat leverde het supermarktboek ‚…en een prettige dag nog…’ op. Het idee dat mijn werk conceptueel gelaagd, intelligent én vernieuwend moest zijn, benauwde me. Ik wil gewoon tekenen over de dingen die ik ken, en die de rest van de wereld ook kent. En zo belandde ik in de supermarkt, een rijke visuele omgeving alwaar ik mijn medemens schaamteloos kan observeren en bespioneren.

Tegenwoordig verzamel ik supermarktobservaties, tekeningen en illustraties op mijn supermarktblog. Ik houd er van datgene wat we allemaal kennen, zichtbaar te maken. Nu zijn het supermarkten, wie weet wat hierna volgt… ik heb er nu al zin in!

mintgroen

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven