Vrolijke figuren en droeftoeters

Het Beeld is een zoeklicht gericht op opkomende kunstenaars. Beeldmakers van de toekomst krijgen een podium en vertellen over hun motieven. Deze week illustrator Mathilde Bindervoet.

Illu_Somo_02d

Ik prijs onzinnige wijnen en menuutjes aan alsof mijn leven ervan af hangt. Stuur mensen sans gêne aan het eind van de avond met een rekening van 500 euro naar huis. Bij een dergelijke prestatie kan ik zelfs een high five van mijn collega’s verwachten. Soms zou ik willen dat ik mijn eigen werk zo kon aanprijzen. Dan zou ik de hele dag kunnen tekenen, en niet meer hoeven rondrennen in een restaurant.

Kitty 3

‘Wat raadt u aan?’ -‘Nou, de smaken van de kazen komen toch echt het best tot hun recht met een illustratie van Mathilde Bindervoet.’ ‘Naast de vis van de dag hebben we ook de illustratie van de dag, inkt op papier in een wereld van hersenspinsels.’ ‘Ah! We hebben een kenner aan tafel ik zie het al. Nou, laten we de avond feestelijk afsluiten met een schilderij. Niet voor iedereen weg gelegd, maar mocht u een diepere laag zoeken dan is dit zeker iets voor u.’

Champagne_wit

Maar dan ben ik toch eigenlijk veel blijer dat ik mijn werk niet kan reduceren tot een slap verkooppraatje. Dit is wat ik doe. Ik teken wat er in mij opkomt. De ene keer zijn het vrolijke figuren, de andere keer droeftoeters. Misschien laat ik me onbewust wel inspireren door de vreemde figuren van de stad. Maar dat zal ik even moeten navragen aan mijn onderbewuste (momenteel aan het slapen).

Ginin_Ludwig27_kleur

Beenportret_Rinus17_kleur

Het liefst teken ik voor anderen. Iedereen die jarig is val ik lastig met mijn tekeningen. Blije drank-portretjes voor mijn broeders en een rebus van This Must Be The Place van de Talking Heads voor mijn ex-geliefde. En hier en daar een illustratie bij een gedicht of tekst. Het was helaas de zeefdruk van de rebus die in het heetst van de strijd sneuvelde, maar dat weerhoudt mij er niet van voor anderen te blijven tekenen.

REBUS__FINALmathilde

Kopkleurv2

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven