Flickr / Mike McHolm

Zomerreces 2013: De beste 5!

Geachte lezer,
Net als voorgaande jaren is de zomer ook voor de redactie van deFusie een mooi moment voor vakantie. We zullen niet helemaal stilzitten (dat kunnen we namelijk helemaal niet), maar de frequentie zal wat lager zijn. En omdat de zomer juist het moment is dat u wat meer tijd heeft om te lezen, presenteren wij hierbij onze vijf favoriete stukken van het afgelopen jaar:

1. DE PSYCHIATRIEMANIE
In een mooi essay (met misschien wel de mooiste openingszin op deFusie) beschouwt student bèta-gamma en ADHD'er Micha Heilbron de stand van de psychiatrie.

2. DE NIEUWE REVOLUTIE VAN CHINA
Een interessante analyse van sinoloog en mediakundige Kim-Lan Jong Baw over de democratische revolutie in het Chinese medialandschap.

3. ISRAEL DEFENCE FORCES FOR PRESIDENT
Aan de vooravond van de verkiezingen in Israël schijnt studente international betrekkingen Daphné Dupont-Nivet, overigens woonachtig in Israël, een licht op de strijd waarvan iedereen wist dat Netanyahu die ging winnen. Ze gebruikt Keebles 'militarisme' om Israëls keuze te verklaren.

4. PLACEBO-EFFECT IN AFRIKA
Studente geneeskunde en wijsbegeerte (met interesse in medische ethiek) Rosalie Schnoor over de ingewikkelde overwegingen en economische belangen bij het testen van medicijnen in Afrika.

5. DE RONDE VAN DE FIETSENDE APOTHEEK
Student rechten en journalistiek Wieger Bootsma plaatst dopinggebruik in de wielersport in historisch perspectief. Is doping inherent aan wielrennen? Zeker nu relevant en het lezen waard!

Gerelateerde artikelen
Reacties
Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven